Amslod doneert fietsen aan het ANWB Kinderfietsplan

Heeft u tijdens uw aankoop van een nieuwe Amslod e-bike uw oude fiets ingeruild? Dan is de kans groot dat deze nu volop wordt gebruikt door één van de kinderen van het Kinderfietsplan van de ANWB. Amslod doneert namelijk structureel een deel van de ingeruilde fietsen aan dit goede doel.

Het in 2015 opgestarte Kinderfietsplan heeft als doel om in de mobiliteitsbehoefte van kansarme kinderen te voorzien. Voor deze kinderen is het belangrijk dat ze veilig naar school en de sportclub kunnen gaan. Uw ingeruilde fiets bij Amslod krijgt dus een hele mooie bestemming!

Over het ANWB Kinderfietsplan

Wist u dat 61.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens leven? Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. De ANWB en Amslod willen deze kinderen graag aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsplan doneert veilige fietsen aan kinderen tussen de 8 en 18 jaar oud. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt in werkplaatsen waar vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen terecht bij kinderen die opgroeien in armoede.

Hoewel het goede doel ANWB Kinderfietsplan heet, betekent dit niet dat de ANWB alleen op zoek is naar kinderfietsen. Integendeel, het gaat ook om jongeren die naar de middelbare school gaan, die op een volwassen fiets kunnen rijden. Met een fiets kunnen de jongeren naar de school van hun keuze, bij vrienden op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten. De fiets geeft deze jongeren vrijheid, persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Amslod-beeldmerk-leeuw

Een goede bestemming voor uw ingeruilde fiets

Amslod vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Daarom doneert Amslod structureel de ingeruilde fietsen die bruikbaar zijn voor het Kinderfietsplan. Natuurlijk is niet iedere fiets geschikt, zo zijn elektrische fietsen te duur in onderhoud om te doneren aan de kinderen van het Kinderfietsplan. Amslod doneert alleen de niet-elektrische fietsen die in goede staat zijn of met een opknapbeurt weer veilig en mooi zijn. De fietsen zijn echt een cadeau voor de kinderen! Vanzelfsprekend voldoen alle fietsen die gedoneerd worden aan strenge veiligheidseisen.

Helpt u ook mee? Ruil uw oude fiets in bij aanschaf van een nieuwe Amslod e-bike! Zo ontvangt u niet alleen een hoge korting maar krijgt uw oude fiets een mooie bestemming. Namens alle kinderen van het Kinderfietsplan: bedankt!