Alles over de nieuwste Amslod e-bike: de York MTX-600
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
BlogtienyorkBlog-mobiel-+-post
dinsdag 30 juni 2020 - Anne

Alles over de nieuwste Amslod e-bike: de York MTX-600

De keuze voor een e-bike is een persoonlijke. Een e-bike schaft u namelijk aan voor een langere periode en dus moet alles kloppen. In dit blog vertellen we u alles over onze nieuwste toevoeging aan de Amslod-familie: de York MTX-600. Een prachtige en krachtige e-bike waarmee u zeker opvalt!

True Blue

De York MTX-600 is met zijn helderblauwe kleur met witte accenten en zwart frame een echte eyecatcher! Stijlvol en hip, maar ook tijdloos en sportief. Met de kleur ‘True Blue’ valt u zeker op in het straatbeeld. De blauwe kleur contrasteert mooi met het zwart en de witte accenten op het frame, en als u goed kijkt maken de kleine lichtblauwe accenten de e-bike helemaal af! Alle lasnaden zijn perfect weggewerkt en met de lage instap stapt u eenvoudig op en af.

Blog-module-twee-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517134724082

Stijlvolle krachtpatser

Naast het design, is het belangrijk dat de eigenschappen van de e-bike passen bij uw wensen. De York MTX-600 heeft een krachtige middenmotor inclusief 600 Wh-accu. De middenmotor heeft een capaciteit van maar liefst 80 Newtonmeter. Het aantal Newtonmeter geeft aan hoeveel kracht de motor heeft. Voor heuvels en bergachtig gebied wordt een motor aangeraden van ten minste 60 Newtonmeter. Met 80 Nm heeft de York MTX-600 dus meer dan voldoende kracht om ieder gebied te trotseren!

Maar een krachtige motor heeft ook een krachtige accu nodig, want hoe meer ondersteuning u nodig heeft, hoe meer capaciteit dit van de accu vergt. Bij de York MTX-600 is de krachtige 600 Wh-accu standaard meegeleverd. Met deze accu kunt u dus met een gerust hart een flinke fietstocht uitstippelen. De actieradius van deze accu kan oplopen tot 150 kilometer !

Naast het aantal watturen is het voltage (spanning van de accu) belangrijk. Hoe hoger het voltage, hoe meer kracht de accu kan leveren. De Amslod York MTX-600 wordt standaard geleverd met een 43 volt accusysteem. De meeste fabrikanten leveren accu’s met een voltage 36 volt. Bovendien biedt het 43 voltsysteem een evenwichtige ontlading van de accucellen. Dit zorgt voor minder warmteontwikkeling, minder energieverspilling en een grotere actieradius.

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517134929750

Handige hulpmiddelen

Naast de krachtige motor en accu, is de York MTX-600 voorzien van een aantal handige extra’s. Zoals het revolutionaire Dynamic Drive van Amslod. Dit systeem houdt continu de energiebehoefte van de motor op peil en past zich automatisch aan wanneer de omstandigheden veranderen. Amslod Dynamic Drive zorgt dus voor de perfecte rijeigenschappen in alle omstandigheden. Bovendien kunt u zelf eenvoudig schakelen tussen de energiezuinige ECO-modus en de krachtige SPORT-modus.

Ook bent u met de York MTX-600 altijd goed zichtbaar. De e-bike beschikt namelijk over automatische verlichting plus remlichten. De verlichting van uw e-bike springt automatisch aan wanneer het donker wordt en wanneer u remt verschijnt een rood remlicht zodat u goed zichtbaar bent in het verkeer. Bovendien houdt de accu altijd een beetje capaciteit beschikbaar voor uw lichten, zodat zelfs wanneer de accu bijna leeg is, u altijd veilig kunt fietsen. Wel zo prettig!

Benieuwd naar alle extra’s en eigenschappen van de Amslod York MTX-600? Bekijk en test deze e-bike bij een Experience Center bij u in de buurt of plan een proefrit bij u thuis!