Alles wat u wilt weten over de Amslod 2020 e-bike modellen
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-5-wat-u-wilt-weten-Blog-mobiel-+-post
maandag 13 april 2020 - Sanne

Alles wat u wilt weten over de Amslod 2020 e-bike modellen

Bent u op zoek naar een elektrische fiets? Maak kennis met de Amslod 2020 e-bike modellen! In dit blog leest u alles over de vertrouwde specificaties en de vernieuwde technologieën. Wij leggen u graag de grootste verschillen en overeenkomsten uit. Zo vindt u de Amslod e-bike die bij u past!

Het verschil tussen de Amslod e-bikes

Amslod heeft diverse e-bike modellen. We starten met het uitleggen van een van de grootste verschillen. De Amslod e-bikes zijn namelijk te verdelen in twee groepen: elektrische fietsen met een voorwielmotor en elektrische fietsen met een middenmotor. We leggen het verschil tussen deze motoren graag aan u uit.

Amslod 2020 modellen met een krachtige middenmotor

Van de vernieuwde 2020 e-bike modellen beschikken zes modellen over een M400 Performance Middenmotor. Het gaat om de volgende Amslod e-bikes: York MTX-600, Ascot MTX 600, Aston MTX-600, Hilston LTX-600,Venton LTX-600 en Wellington MTX-600.

De Amslod middenmotor e-bikes beschikken standaard over een 80 Nm aandrijving. Daarmee behoort de Amslod e-bike tot de krachtigste motoren van Nederland. De krachtige aandrijving is niet alleen comfortabel in de stad en op vlakke wegen, maar ook in een heuvelachtig gebied. Fabrikanten adviseren voor heuvelachtige gebieden minimaal een aandrijving van 60 Nm. Met de Amslod Performance Middenmotor van 80 Nm zit u dus meer dan goed.

De middenmotor bevindt zich in het midden van de fiets, dichtbij de trapas. Dit bevordert de gewichtsverdeling waardoor de e-bike stabiel op de weg ligt en zeer wendbaar is. De Amslod Performance Middenmotor is uitgerust met sensoren, deze sensoren zorgen voor extra soepele trapondersteuning. Een middenmotor is relatief zuinig en dus ideaal wanneer u lange afstanden fietst, bijvoorbeeld wanneer u op fietsvakantie bent.

Amslod 2020 modellen met een krachtige voorwielmotor 

Naast de zes middenmotor modellen bestaat het assortiment van Amslod uit vijf voorwielmotor e-bikes. Deze e-bikes beschikken over een oersterke en geruisloze 50 Nm voorwielmotor. Het gaat om de volgende Amslod e-bikes: Newton LX-600, Highland 600, Hamilton MX-600, Carlton SX-600 en Preston MX-600.

De voorwielmotor op een Amslod e-bike is een krachtige motor met een aandrijving tot wel 50 Nm. Deze aandrijving maakt de e-bike geschikt voor intensief dagelijks gebruik. Een e-bike met een voorwielmotor is bijvoorbeeld ook ideaal voor woon- en werkverkeer. Met de geruisloze 43-volt voorwielmotor haalt u het maximale uit een elektrische fiets.

Blog--module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517115823280

De overeenkomsten tussen de e-bikes

Na het grote verschil tussen de e-bikes is het tijd om de twee unieke toepassingen waarmee alle Amslod e-bikes standaard zijn uitgerust uit te leggen. Deze twee unieke toepassingen zijn het kleurendisplay en het Amslod Dynamic Drive-systeem.

Het haarscherpe Bafang 3.5 kleurendisplay 

Alle Amslod 2020 modellen beschikken over een haarscherp kleurendisplay van het kwaliteitsmerk Bafang en is 8,9 centimeter (3,5 inch) groot. Met deze afmeting is alles duidelijk afleesbaar, ook in direct zonlicht. Het kleurendisplay dimt automatisch bij schemer. Dit komt tevens ook ten goede van de batterijlevensduur. De USB-aansluiting van het kleurendisplay is ideaal voor het opladen van uw fietsnavigatie of mobiele telefoon.

Amslod Dynamic Drive-systeem 

De meest innovatieve toepassing waarover de Amslod 2020 e-bike modellen beschikken is het ‘Dynamic Drive-systeem'. Het systeem zorgt voor de perfecte rijeigenschappen in alle omstandigheden. Het houdt de energiebehoefte van de motor op peil en past zich automatisch aan aan veranderende omstandigheden, zoals een felle tegenwind.

Stel u voor dat u met flinke tegenwind een heuvel op fietst. De Amslod Dynamic Drive zorgt er in deze situatie voor dat u onverhinderd kan blijven fietsen. Uw inspanning verandert nagenoeg niet. Wanneer u de heuvel weer afrijdt zal het systeem de ondersteuning iets verminderen waardoor het energie bespaart. Dit komt de actieradius ten goede.

Het Dynamic Drive-systeem bestaat in totaal uit 10 verschillende ondersteuningsniveaus, verdeeld in een ECO-modus en SPORT-modus. Heeft u bijvoorbeeld wat meer ondersteuning nodig bij het inhalen? Dan schakelt u gemakkelijk naar SPORT-modus voor extra ondersteuning. Ideaal dus!

De extra krachtige 600 WH-accu

Naast de motor is de accu een zeer belangrijk onderdeel van een elektrische fiets. Hoe hoger de accucapaciteit, hoe langer u kunt fietsen zonder op te laden. Dit noemen we de actieradius. Het is een belangrijke graadmeter voor de prestatie van een e-bike. U wilt natuurlijk zo lang en zover mogelijk kunnen fietsen met een volle accu. Daarom zijn alle Amslod 2020 modellen uitgerust met een krachtige 600 WH-accu. Deze 43-volt 600 Wh accu is goed voor de grootste actieradius van Nederland!

Welke Amslod past bij u?

Na al deze informatie over de 2020 e-bike modellen van Amslod rest natuurlijk de vraag; welke e-bike past bij u? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden tijdens het maken van een gratis proefrit. Zo test u eenvoudig welke type motor bij u past. Tijdens het maken van een gratis proefrit kunt u bovendien kennismaken met alle andere eigenschappen van de Amslod e-bikes en stelt u gemakkelijk al uw vragen aan onze e-bike adviseurs.

Een gratis proefrit maakt u bij een Experience Center bij u in de buurt. Liever in uw eigen omgeving de e-bike proberen? We komen graag bij u thuis voor een vrijblijvende proefrit