De herfst zit vol prachtige kleuren! De natuur is tijdens de herfstmaanden misschien wel op z’n mooist. Tijdens een fietstocht in de herfst is het puur genieten van het prachtige uitzicht. In dit blog delen we wat handige herfsttips plus een aantal lekkere herfstrecepten!
Ook in de herfst kunt u genieten op uw Amslod e-bike. Uw e-bike is namelijk speciaal uitgerust voor ieder seizoen. Een flinke herfstwind? Met de krachtige motor van uw e-bike is die wind geen probleem. Via de controller op het stuur van uw Amslod e-bike schakelt u eenvoudig naar de SPORT-modus voor meer ondersteuning. Ga goed voorbereid op pad, neem een setje regenkleding mee in uw fietstassen.
Wanneer u een langere afstand gaat fietsen op uw Amslod e-bike is het aangenaam om even te pauzeren. Neem bijvoorbeeld een thermoskan koffie of thee en een lekkere versnapering mee.
Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker plakje pompoencake? Pompoen is namelijk voor velen dé smaak van de herfst. En zo’n pompoencake maakt u in een handomdraai zelf!
Het recept dat Amslod met u deelt is een gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden. Optioneel, maar wel heel lekker, met een frisse kwarktopping.
Bereidingstijd: 30 minuten, plus 45 minuten oventijd | Ongeveer 12 plakken
Ingrediënten
250 gr volkorenmeel
400 gr pompoenblokjes
1 banaan
50 gram rozijnen
4 eieren
2 theelepels kaneel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
8 gr bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
Boter om in te vettenIngrediënten voor de topping
1 eetlepel honing
75 gr kwark
75 gr roomkaas light
Een paar pecannoten
Voor dit recept kunt u het beste een ‘gewone’ pompoen, een flespompoen of kant en klare pompoenblokjes gebruiken. Bewaar de pompoencake in de koelkast vanwege de topping met zuivel.
Na uw fietstocht komt u verfrist en een tikkeltje hongerig weer thuis. Opwarmen doet u met een kop herfstige paddenstoelensoep.
Paddenstoelen zijn er namelijk in overvloed tijdens de herfst. Paddenstoelen leven en groeien van afbreekbare materialen, zoals de blaadjes die van de bomen vallen in de herfst. Daarom ziet u tijdens een fietstocht in het bos dat veel paddenstoelen direct onder bomen groeien. Niet alle paddenstoelen zijn overigens eetbaar, in de Nederlandse bossen zijn ook giftige paddenstoelen te vinden. Wees voorzichtig en pluk en eet niet zomaar de paddenstoelen die u vindt.
Het recept dat Amslod met u deelt is een vegetarische paddenstoelensoep en bestaat uit meerdere eetbare paddenstoelen.
Bereidingstijd: 30 minuten | 4 personen
Ingrediënten
15 gr funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)
250 gr preien
2 tenen knoflook
400 gr kastanjechampignons
60 gr ongezouten roomboter
2 groentebouillontabletten
150 ml kookzuivel
1 ¼ liter water
200 gr paddenstoelen voor pasta
2 eetlepel truffelolieKeukenspullen
Keukenpapier
Staafmixer
Dit recept is prima één dag van tevoren te maken. Na de fietstocht op uw Amslod e-bike warmt u de soep eenvoudig op, dit op laag vuur.
Geniet van de herfst! Nog geen Amslod e-bike? Bezoek een van onze Experience Centers of plan een vrijblijvende proefrit aan huis!
Bronnen:
https://www.leukerecepten.nl/recepten/pompoencake/
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189501/paddenstoelensoep