Door Sanne, 23 november 2020

Geniet van de herfst op uw Amslod e-bike

De herfst zit vol prachtige kleuren! De natuur is tijdens de herfstmaanden misschien wel op z’n mooist. Tijdens een fietstocht in de herfst is het puur genieten van het prachtige uitzicht. In dit blog delen we wat handige herfsttips plus een aantal lekkere herfstrecepten!

Op ieder seizoen voorbereid

Ook in de herfst kunt u genieten op uw Amslod e-bike. Uw e-bike is namelijk speciaal uitgerust voor ieder seizoen. Een flinke herfstwind? Met de krachtige motor van uw e-bike is die wind geen probleem. Via de controller op het stuur van uw Amslod e-bike schakelt u eenvoudig naar de SPORT-modus voor meer ondersteuning. Ga goed voorbereid op pad, neem een setje regenkleding mee in uw fietstassen.

Wanneer u een langere afstand gaat fietsen op uw Amslod e-bike is het aangenaam om even te pauzeren. Neem bijvoorbeeld een thermoskan koffie of thee en een lekkere versnapering mee.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker plakje pompoencake? Pompoen is namelijk voor velen dé smaak van de herfst. En zo’n pompoencake maakt u in een handomdraai zelf!

Het recept dat Amslod met u deelt is een gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden. Optioneel, maar wel heel lekker, met een frisse kwarktopping.

Herfstrecept: pompoencake

Een pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een topping van kwark

Bereidingstijd: 30 minuten, plus 45 minuten oventijd | Ongeveer 12 plakken

Ingrediënten

250 gr volkorenmeel
400 gr pompoenblokjes
1 banaan
50 gram rozijnen
4 eieren
2 theelepels kaneel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
8 gr bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
Boter om in te vetten

Ingrediënten voor de topping

1 eetlepel honing
75 gr kwark
75 gr roomkaas light
Een paar pecannoten

Bereiding

  • Verwarm uw oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ongeveer tien minuten. Daarna giet u de pompoenblokjes af en laat ze ietwat afkoelen.
  • Mix de pompoenblokjes fijn in een keukenmachine. Voeg de eieren, rozijnen, de banaan en een theelepel vanille aroma toe. Mix het geheel goed door elkaar.
  • Vervolgens mengt u het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden. Voeg hier de twee theelepels kaneel en het bakpoeder aan toe. Mix het geheel goed door elkaar. Daarna voegt u het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix dit met een mixer kort door elkaar (alternatief een garde). Tot slot hakt u een handje pecannoten in grote stukken en mengt u dit door het beslag.
  • Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de pompoencake circa 45 minuten. Laat de cake eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier. Daarna kunt u de pompoencake volledig laten afkoelen op het rooster.
  • Het is tijd voor de topping. Meng de honig, kwark en roomkaas tot een geheel. Besmeer de pompoencake royaal. Garneer het af met wat extra pecannoten.

Voor dit recept kunt u het beste een ‘gewone’ pompoen, een flespompoen of kant en klare pompoenblokjes gebruiken. Bewaar de pompoencake in de koelkast vanwege de topping met zuivel.

Heerlijk thuiskomen na een verfrissende fietstocht

Na uw fietstocht komt u verfrist en een tikkeltje hongerig weer thuis. Opwarmen doet u met een kop herfstige paddenstoelensoep.

Paddenstoelen zijn er namelijk in overvloed tijdens de herfst. Paddenstoelen leven en groeien van afbreekbare materialen, zoals de blaadjes die van de bomen vallen in de herfst. Daarom ziet u tijdens een fietstocht in het bos dat veel paddenstoelen direct onder bomen groeien. Niet alle paddenstoelen zijn overigens eetbaar, in de Nederlandse bossen zijn ook giftige paddenstoelen te vinden. Wees voorzichtig en pluk en eet niet zomaar de paddenstoelen die u vindt.

Het recept dat Amslod met u deelt is een vegetarische paddenstoelensoep en bestaat uit meerdere eetbare paddenstoelen.

Herfstrecept: paddenstoelensoep

Een rijkgevulde en smaakvolle paddenstoelensoep!

Bereidingstijd: 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

15 gr funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)
250 gr preien
2 tenen knoflook
400 gr kastanjechampignons
60 gr ongezouten roomboter
2 groentebouillontabletten
150 ml kookzuivel
1 ¼ liter water
200 gr paddenstoelen voor pasta
2 eetlepel truffelolie

Keukenspullen

Keukenpapier
Staafmixer

Bereiding

  • Doe het eekhoorntjesbrood in een kom met kokend water. Het eekhoorntjesbrood dient net onder water te staan. Vervolgens snijdt u de prei in dunne en halve ringen. Snijd ook de knoflook fijn. Aansluitend veegt u de andere champignons schoon en snijdt u deze in kwarten.
  • Dan verhit u 2/3 van de boter in een pan met een dikke bodem en bakt u de champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Optioneel voegt u wat peper toe. Daaropvolgend voegt u de prei en de helft van de knoflook toe en bak dit alles samen nog 5 minuten.
  • Laat het eekhoorntjesboord uitlekken en vang het vocht op. U snijdt het eekhoorntjesbrood fijn. Vervolgens voegt u het opgevangen vocht samen met de bouillontabletten, het kookzuivel en het water toe aan de pan. Breng dit aan de kook op laag vuur, ongeveer 15 minuten.
  • Ondertussen veegt u de paddenstoelen voor de pasta schoon met keukenpapier. U halveert de grote van de paddenstoelen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de overgebleven knoflook. Eventueel voegt u peper en zout toe. Bak de paddenstoelen op middelhoog vuur, ongeveer 6 minuten.
  • Neem de pan soep van het vuur en pureer het met de staafmixer. U verdeelt de soep in kommen en verdeelt daarna de gebakken paddenstoelen. Maak de paddenstoelensoep af met wat truffelolie.

Dit recept is prima één dag van tevoren te maken. Na de fietstocht op uw Amslod e-bike warmt u de soep eenvoudig op, dit op laag vuur.  

Geniet van de herfst! Nog geen Amslod e-bike? Bezoek een van onze Experience Centers of plan een vrijblijvende proefrit aan huis!

Bronnen:
https://www.leukerecepten.nl/recepten/pompoencake/
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189501/paddenstoelensoep 

Amslod Experience Centers

Test op uw gemak alle Amslod e-bikes bij u in de buurt

Amslod Experience Centers

Test op uw gemak alle Amslod e-bikes bij u in de buurt