Het is herfst! Zo fietst u veilig op uw Amslod e-bike
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-17-Foto-herfstBlog-mobiel-+-post
maandag 11 oktober 2021 - Sanne

Het is herfst! Zo fietst u veilig op uw Amslod e-bike

Het is herfst in Nederland! De blaadjes vallen van de bomen en buiten is het eerder donker. Ondanks het ietwat onstuimige weer van deze periode, is het genieten van de prachtige herfstkleuren tijdens een fietstocht op uw Amslod e-bike. In dit blog geven wij u een aantal handige tips voor het veilig fietsen van een herfstroute.

Controleer uw fietslampen

Wanneer u een herfstroute gaat fietsen, start dan met het controleren van de fietslampen. Het is belangrijk dat u goed zichtbaar bent voor andere verkeersdeelnemers. In de herfstmaanden is het zicht buiten tenslotte minder door het soms onstuimige weer en is het eerder donker. De verlichting van uw Amslod e-bike springt automatisch aan bij schemering en in het donker. Het heldere LED-voorlicht geeft een lichtbundel van 75 meter. Hierdoor heeft u ruim voldoende zicht op het fietspad en ziet u andere weggebruikers. Door geïntegreerde LED-remlichten van uw Amslod e-bike is het altijd duidelijk voor de andere verkeersdeelnemers dat u remt. Dit zorgt voor extra veiligheid, zeker tijdens het herfstachtige weer. Goed om te weten is dat de verlichting van uw e-bike tijdens de eerste servicebeurt of tijdens regulier onderhoud wordt gecontroleerd door onze monteur.

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517151053157

Reflecterende kleding

Naast de fietsverlichting van uw Amslod e-bike, kunt u zelf voor nog een extra stukje veiligheid zorgen. Draag reflecterende kleding, van een hesje die u gemakkelijk aan- en uittrekt tot aan een complete outfit. Helaas is het over het hoofd zien van een donker geklede fietser een herkenbare situatie voor elke verkeersdeelnemer. Tijdens de herfstmaanden is het daarom extra verstandig om kleding met reflecterende strepen te dragen. Bewaar deze bijvoorbeeld in de fietstassen van uw e-bike.

Ook adviseren wij u om uw regenkleding paraat te hebben. Naast de droge perioden regent het tijdens de herfst toch echt meer in ons kleine kikkerlandje. Tegenwoordig zijn regenjassen vaak licht van gewicht en op te rollen tot een klein pakketje. Ideaal om te bewaren in uw fietstas. Mocht de zon dan toch doorbreken, dan is deze in het najaar vaak feller en staat laag aan de grond. Een zonnebril zorgt ervoor dat u uw zicht behoud, wel zo veilig. Vandaag de dag zijn er een tal van aanbieders die ons via een website of app het actuele weerbericht tonen. Altijd handig om even te raadplegen voordat u vertrekt op uw Amslod e-bike. Check bijvoorbeeld Buienalarm of Buienradar voor de actuele weersvoorspellingen.

Fiets een herfstroute

Fiets tijdens de herfst door de prachtige bossen, heide en weide die Nederland te bieden heeft. Een beetje tegenwind of een steile heuvel is voor uw Amslod e-bike geen probleem. Ons land beschikt over prachtige bestaande (gratis) fietsroutes. Deze vindt u bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Zoals de herfstroute in Lierop (Noord-Brabant), deze route loopt door het bos, over de hei en de hooggelegen zandgronden tussen Kleine Dommel en de Aa. Of fiets een langere herfstroute van 42 km in Heerde (Gelderland). Met de extra grote 600 Wh accu van uw Amslod e-bike is deze herfstroute een eitje.

Zelf een route uitstippelen? Kies tijdens de herfstmaanden voor fietspaden die goed verlicht zijn of wegen die u kent. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast zoek een fietsmaatje. Samen fietsen is gezelliger dan alleen en een stuk veiliger.

Blog-17-Foto-herfstHorizontaal

Nog geen Amslod?

Heeft u nog geen Amslod e-bike? De nieuwe e-bike modellen van Amslod zijn nu direct uit voorraad leverbaar. Bezoek één van onze Experience Centers en maak een gratis proefrit. Amslod volgt de richtlijnen van het RIVM en wij zorgen daarom voor extra hygiënemaatregelen. Alle Experience Centers zijn gewoon geopend.

Wij kunnen ons voorstellen dat u in deze tijd wellicht liever thuis blijft. Geen probleem! Wij komen graag naar u toe voor een proefrit aan huis. Uiteraard houden we ons ook dan aan de maatregelen van het RIVM. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.