Ik ga fietsen op mijn Amslod e-bike en neem mee...
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-8-ik-ga-fietsen-en-neem-meeBlog-mobiel-+-post
maandag 25 mei 2020 - Sanne

Ik ga fietsen op mijn Amslod e-bike en neem mee...

Wanneer u een uitgebreide fietstocht gaat maken, is een goede voorbereiding het halve werk! Hoe kiest u de juiste route in een onbekende omgeving? En welke spullen neemt u mee voor onderweg?  Trek erop uit deze zomer in eigen land!

Goede voorbereiding is het halve werk

Het is verstandig om voorafgaand van een uitgebreide fietstocht uw Amslod e-bike na te lopen. Zorg ervoor dat de accu voldoende is opgeladen en dat de banden de juiste spanning hebben. De gewenste bandenspanning voor uw Amslod is 4.5 bar. Voor het oppompen van de banden adviseren wij de de Mirage vloerpomp. Beide vloerpompen klikt u eenvoudig vast op het ventiel van de band en met de ingebouwde meter ziet u exact hoeveel druk (bar) er in uw banden zit, ideaal!

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517131442287

Fietsen door het platteland

Het Nederlandse platteland is prachtig, van de jonge lammetjes in de wei tot de kleurrijke bollenvelden. Een Amslod e-bike leent zich prima voor een fietstocht door het platteland. Met de actieradius tot 150 kilometer heeft u voldoende comfortabele trapondersteuning. Zo schakelt u op een heuvelachtig gebied of bij forse tegenwind via het kleurendisplay de SPORT-modus in.

Tijdens een fietstocht in een onbekende omgeving weet u waarschijnlijk niet overal de weg. Gelukkig zijn er handige (gratis) apps als Google Maps, ANWB Fietsen of Route.nl en volgt u moeiteloos de gekozen route op uw smartphone. Om uw smartphone veilig te gebruiken tijdens de fietstocht is het gebruik van een telefoonhouder op het stuur aan te raden. Schaf bijvoorbeeld de Celly Universele telefoonhouder aan, geschikt voor ieder type smartphone. Of de Ergotec Telefoonhouder die tot één van de beste behoort. Beide telefoonhouders zijn eenvoudig te monteren op uw Amslod e-bike. Wanneer u de langere tijd onderweg bent zal de accu van uw smartphone op den duur leeg raken. Geen zorgen, het Bafang kleurendisplay op iedere Amslod e-bike 2020 collectie bevat een USB-poort. Laad onderweg uw smartphone of losse fietsnavigatie op. Vergeet niet om het oplaadsnoertje van uw smartphone mee te nemen.

Wanneer u op het platteland fietst komt u ook op afgelegen plekken waar de kwaliteit van de fietspaden minder kunnen zijn. De elektrische fietsen van Amslod beschikken over anti-lekbanden waardoor de kans op lekrijden te verwaarlozen is. In de rustige natuur zijn waarschijnlijk niet veel gezellige restaurants of terrasjes te vinden. Neem daarom een thermoskan koffie of thee, een lekkere versnapering en een picknickkleed mee en geniet van uw pauze met een prachtig uitzicht in eigen land. Benieuwd welke fietstassen op uw Amslod e-bike passen? Bekijk ze in onze webshop.

Blog-8-ik-ga-fietsen-en-neem-meeHorizontaal

Fietsen in de stad

Wanneer u fietst in de stad wacht u met regelmaat op het rode licht van een stoplicht. Met de lage instap van een Amslod e-bike is het op- en afstappen comfortabel en fietst u gemakkelijk weg. Nederland heeft prachtige steden met gezellige terrassen voor een heerlijke pauze tijdens uw fietstocht. Wanneer u een terrasje pakt parkeert u uw Amslod e-bike. Helaas blijkt uit recente cijfers van de ANWB dat het aantal gestolen e-bikes in Nederland is gestegen. Vervelend genoeg komt de diefstal van elektrische fietsen in grote steden vaker voor. Zorg daarom voor een stevig en veilig slot. De Amslod e-bikes hebben standaard een kwalitatief ringslot van het merk AXA waarop u een insteekkabel kunt aansluiten. Voor de maximale bescherming van uw Amslod e-bike adviseren wij de AXA insteek ketting DPI PI 110/9,5. Deze insteekketting voldoet aan het Nederlandse ART 2-sterren keurmerk en is hierdoor goedgekeurd voor fietsverzekeringen. De sterke polyester hoes beschermt de AXA DPI 110 tegen beschadiging.

Ook al bent u nog zo voorzichtig en staat uw e-bike altijd op slot, het gevaar zit in een klein hoekje. Wij begrijpen dat als geen ander en raden u daarom aan uw aankoop goed te verzekeren. Wij werken samen met de best geteste fietsverzekering: Kingpolis. Uw e-bike fietsverzekering sluit u eenvoudig af bij de aankoop van uw nieuwe Amslod e-bike.

Nog geen Amslod?

Heeft u nog geen Amslod e-bike? Bezoek één van onze Experience Centers en maak een proefrit. Amslod volgt de richtlijnen van het RIVM en wij zorgen daarom voor extra hygiënemaatregelen. Alle Experience Centers zijn gewoon geopend.

Wij kunnen ons voorstellen dat u in deze tijd wellicht liever thuis blijft. Geen probleem! Wij komen graag naar u toe voor een proefrit aan huis. Uiteraard houden we ons ook dan aan de maatregelen van het RIVM. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.