Een ketting of riem? De voor- en nadelen!
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
BlogKetting-of-riemBlog-mobielpost
vrijdag 7 oktober 2022 - Sanne

Een ketting of riem? De voor- en nadelen!

Wat is beter, een ketting of riem? Deze vraag wordt vaak gesteld in de Amslod Experience Centers. Al een aantal jaren wordt de belt of riem bestempeld als een grote innovatie op het gebied van fietsen. Maar is het ook beter dan de ‘ouderwetse’ fietsketting? Wij bij Amslod vinden van niet, we vertellen u graag waarom.

In de elektrische fietsenbranche is de afgelopen jaren de riemaandrijving ofwel ‘belt’ de hemel in geprezen. Het zou lang meegaan en daarnaast onderhoudsvriendelijk en licht zijn. Bij Amslod kiezen we voor A-kwaliteit en vakmanschap en daarom voor de traditionele fietsketting. Waarom? Lees verder wat de voordelen voor u zijn!

Blog-Ketting-of-riemTekengebied-3

Onderhoudsvriendelijk

Een vermeend voordeel van de belt is dat de kettingkast en de riem gemakkelijk in onderhoud en eenvoudig te reinigen zijn. Het onderhoud van de belt is zeker nodig, deze fietsen hebben namelijk meestal een open kettingkast, waardoor vuil op de riem gaat zitten. Dit geeft snellere slijtage tot gevolg.

Een fietsketting zou snel vervuild worden, door het vet, maar bij de fietsen van Amslod is dit geen probleem! Een groot deel van onze fietsen hebben een gesloten kettingkast, waardoor vuil niet bij de ketting kan komen. U hoeft deze zelf niet te reinigen of onderhouden. Dat wordt voor u gedaan bij de onderhoudsbeurt.

Blog-Ketting-of-riemTekengebied-1

Duurzaam

De belt wordt vermarkt als een duurzame optie. De riemaandrijving zou langer meegaan, maar moet ook wel degelijk vervangen worden, samen met het tandwiel. Een riem is al snel 50 tot 100 euro. De fietsketting is aanzienlijk goedkoper om te vervangen wanneer slijtage optreed. De riem zal op zijn tijd slijtage laten zien van de tandjes. Bij een ketting kun je zien wanneer deze aan vervanging toe is met een ketting checker. Zoekt u dus een betaalbare e-bike? Een elektrische fiets met ketting is vaak een stuk voordeliger!

Lichter fietsen

Als laatst zou een belt lichter fietsen. De belt is namelijk lichter dan de fietsketting. Wat veel mensen niet weten is dat de e-bike met riemaandrijving juist meer frictie heeft bij het fietsen en daardoor minder efficiënt is. Het verschil is zo klein dat menig fietser dit niet zal voelen, waardoor een riemaandrijving in dit geval geen groot voordeel heeft vergeleken met de fietsketting.

Blog-Ketting-of-riemTekengebied-2

De voorkeur van Amslod

Bij Amslod maken we elektrische fietsen die van degelijke kwaliteit en betaalbaar zijn voor de consument. Hierdoor hebben wij gekozen om ons e-bikes te voorzien van een fietsketting. Het geeft ons de mogelijkheid om de productiekosten laag te houden en tevens de kwaliteit te behouden.

Voordelen van de Amslod fietsen vergeleken met een riemaandrijving:

  • Betaalbare e-bike met A-kwaliteit onderdelen
  • Gesloten kettingkast, dus geen last van een vieze ketting
  • Comfortabele rijeigenschappen, alleen dan goedkoper!

Meer weten over de elektrische fietsen van Amslod?

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen! Onze Experience Centers zijn gevestigd door heel Nederland en in België. Kom een gratis proefrit maken en ontvang deskundig advies van onze e-bike adviseurs. U kunt zonder afspraak de Amslod Experience Centers bezoeken.

Liever de Amslod e-bikes testen in uw eigen omgeving? Geen probleem! Amslod komt graag naar u toe voor een gratis proefrit in uw eigen straat. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.