Tips voor de mooiste fietsroutes in Nederland!
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-4-hero-Blog-mobiel-+-post
maandag 30 maart 2020 - Sanne

Tips voor de mooiste fietsroutes in Nederland!

Nederland is het ultieme fietsland, het vlakke landschap en de goede infrastructuur bieden zorgeloos fietsplezier! Het fietsen zit dan ook in onze Nederlandse cultuur, van jongs af aan fietsen kinderen naar school en op latere leeftijd wordt er volop genoten van recreatieve fietstochten. Door heel Nederland zijn prachtige recreatieve fietsroutes te vinden. Van een bosrijke omgeving tot aan de mooie zandduinen, ons land heeft het allemaal! Ga er op uit met uw Amslod e-bike en ontdek Nederland.

Noord-Nederland: het historische Drenthe

Drenthe is bij uitstek de provincie met historische dorpen, heidevelden en prachtige bossen. De provincie beschikt over een groot aantal fietsroutes. Zo ook de bekende fietsroute met een bezoek aan de hunebedden in Havelte. Daarnaast is de omgeving van Meppel, het Amsterdam van het noorden, een bezoekje waard. Tevens is dit het vertrekpunt voor een prachtige fietsroute door het National Park Weerribben Wieden. Gaat uw voorkeur uit om te winkelen, cultuur te snuiven en smaakvol te dineren? Bezoek dan de Drentse hoofdstad Assen!

Midden-Nederland: de mooiste poldergebieden

In de poldergebieden vindt u de mooiste fietsroutes! Zoals onder andere de Acht Polder-fietsroute, deze is uitgezet door de VVV Vianen. Een belangrijk voordeel van deze fietsroute is het feit dat er regelmatig oplaadpunten voor e-bikes zijn. Vianen is een vestingstad met diverse verdedigingswerken. In de omgeving van Vianen vindt u zowel groen als water. Een dagje doorbrengen aan het water? Bezoek het Waterliniemuseum! Het museum ligt aan het gedeelte van de Lek.

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517114539257

West-Nederland: bezoek het prachtige Haarlem

Haarlem heeft een prachtige historische binnenstad en een aantal grote monumentale bouwwerken. De stad is dan ook het vertrekpunt van diverse fietsroutes. Dichtbij Haarlem vindt u de Haarlemmerpolder met de mooie fietsroute om de ringvaart heen. Gaat u meer richting de kust dan ontdekt u de recreatiegebieden Spaarnwoude, Buitenhuizen en Oosterbroek. Tot slot is een bezoekje aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland de moeite waard. Dit is een bos- en duingebied met leuke uitkijkpunten en kunt u genieten van de grazende kuddes Konikpaarden en wisenten.

Oost-Nederland: de Bankoverval in Almelo

De stad Almelo is het startpunt van een groot aantal fietstochten door Oost-Nederland. Almelo is één van de groenste steden van ons land. De meest bekende fietsroute door Almelo heeft een zeer opvallende naam: de Bankoverval. De route is vernoemd naar de grote bankoverval die in Almelo door het verzet werd gepleegd in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het fietsen van deze route krijgt u interessante informatie over deze bekende bankoverval. Naast deze fietsroute in stad zelf, is er een prachtige fietsroute tussen het Twentekanaal en Kanaal ZZ. Deze fietsroute loopt niet alleen door de stad Almelo maar ook door het mooie Bornerbroek.

Zuid-Nederland: ontdek de diversiteit van Roermond

Roermond is de stad met voor een ieder wat wils. Van uitgebreid shoppen in het centrum tot aan genieten van de rust en de natuur in de omgeving. De Maasplassen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor mooie fietsroutes! Ook het natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette ten oosten van Roermond leent zich uitstekend. Het natuurgebied wordt gekenmerkt door de uitgestrekte bosgebieden, glooiende heidevelden en kleine vennetjes. Een ander natuurgebied dat een bezoekje waard is, is het Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch.

Genoeg te ontdekken in Nederland, ga er op uit met uw Amslod e-bike!

Een fietstocht met een e-bike is natuurlijk extra comfortabel, het geeft een steuntje in de rug. Wanneer het hard waait, bij een lange afstand of wanneer u moeite heeft met zelf trappen. Doordat u zelf de mate van ondersteuning kan bepalen bent u zeker sportief bezig. Een elektrische fiets biedt u optimaal fietsplezier met minimale inspanning.

Benieuwd naar de elektrische fietsen van Amslod? Bezoek een Experience Center in de buurt of vraag een gratis proefrit bij u thuis aan.