Tips voor het maken van een proefrit
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
BlognegenproefritBlogmobielpost
maandag 15 juni 2020 - Sanne

Tips voor het maken van een proefrit

Volg onze handige checklist bij het testen van uw Amslod e-bike

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen. Daarom is het maken van een proefrit op de e-bike die u op het oog heeft ook zo belangrijk. De e-bike schaft u immers voor een langere periode aan. U wilt er daarom natuurlijk zeker van zijn dat de e-bike past bij uw wensen!

Tijdens het maken van een proefrit beantwoordt onze e-bike adviseur van al uw vragen over de elektrische fietsen. Bij Amslod zijn er twee opties voor het maken van een proefrit: aan huis of tijdens een bezoek aan een Experience Center in de buurt.

Het belang van een proefrit 

De elektrische ondersteuning

Er zijn vele modellen elektrische fietsen, welk model het beste bij u past is afhankelijk waarvoor u de e-bike wilt gaan gebruiken. De eerste keuze die gemaakt moet worden is welk type motor uw voorkeur heeft, een voorwielmotor of een middenmotor? Tijdens het maken van een proefrit ervaart u het verschil tussen deze twee motoren. Zo is een voorwielmotor uitermate geschikt alledaags gebruik en gebruik in stedelijke omgevingen. Een middenmotor e-bike is krachtiger en daarom bijvoorbeeld ook geschikt voor heuvelachtige gebieden. De krachtige middenmotor bevindt zich in het midden van de e-bike, dichtbij de trapas. Daarentegen bevindt de geruisloze voorwielmotor zich, zoals de naam al zegt, in het voorwiel. Meer informatie over de 2020 e-bike modellen van Amslod leest u in ons blog: Alles wat u wilt weten over de Amslod 2020 e-bike modellen.

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517133101314

Test het gebruikersgemak

Naast het kiezen van de juiste motor test u de technische specificaties en de onderdelen die zorgen voor het fietscomfort, zoals de zithouding. Ook de hoogte van het frame is belangrijk, een te grote of te kleine e-bike fietst niet comfortabel. Bij Amslod test u geheel vrijblijvend het gebruikersgemak. Zoals het haarscherpe kleurendisplay met het innovatie systeem Dynamic Drive. Het Dynamic Drive-systeem bestaat in totaal uit verschillende ondersteuningsniveaus, verdeeld in een ECO-modus en SPORT-modus. Zo schakelt u eenvoudig bij een steile heuvel of een harde tegenwind naar de SPORT-modus voor extra ondersteuning.

Natuurlijk is de accu een essentieel onderdeel van de e-bike. Hoe hoger de accucapaciteit, hoe langer u kunt fietsen zonder op te laden. Dit wordt ook wel de actieradius genoemd. Tijdens het maken van de proefrit op een Amslod e-bike ervaart u de 600 Wh-accu met het unieke 43-voltsysteem.

Een gratis proefrit aan huis of bij een Experience Center

Bij Amslod kunt u kiezen uit twee mogelijkheden voor het maken van een gratis proefrit. Een proefrit aan huis of een bezoek aan één van onze Experience Centers. Welke mogelijkheid u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Zo ervaart u tijdens een proefrit aan huis de e-bike in uw eigen vertrouwde omgeving. Een proefrit aan huis vraagt u eenvoudig aan via onze website. Brengt u liever een bezoekje aan een Experience Center in de buurt? Ook daar treft u de volledige collectie e-bikes en kunt u in alle rust de e-bikes proefrijden. De Experience Centers zijn gevestigd door heel Nederland, er is altijd wel een bij u in de buurt.

Welke mogelijkheid u ook kiest, er is altijd een e-bike adviseur van Amslod aanwezig. Onze e-bike adviseur vertelt u alles over onze e-bikes, de lopende acties & aanbiedingen en de werkwijze van Amslod. Ook beantwoordt de e-bike adviseur al uw vragen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u volledig geïnformeerd wil zijn, het is tenslotte een grotere aankoop voor een langere tijd.

Blog-module-twee-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517133639820

Checklist proefrit elektrische fiets:

Als u de gratis proefrit gaat maken, is het nuttig om een aantal vragen voor te breiden. Zodat u na het maken van een proefrit helemaal op de hoogte bent. Stel bijvoorbeeld vragen over de service, het onderhoud en de garantie van Amslod. Wij geven u alvast een checklist met tien handige tips.

Checklist proefrit elektrische fiets:

  • Neem de tijd tijdens een proefrit, fiets meerdere rondjes op de e-bike
  • Stippel uw proefrit uit, test ook het nemen van bochten en het keren met de fiets
  • Controleer of u zelf eenvoudig het stuur- en de zadelhoogte kan aanpassen
  • Probeer de verschillende modellen e-bikes, bijvoorbeeld een voorwielmotor en middenmotor e-bike
  • Controleer of het model e-bike bij uw fietservaring past
  • Vraag naar de veiligheid van de Amslod e-bike, zoals de verlichting
  • Controleer of u de elektrische fiets gemakkelijk parkeert
  • Vraag wat u bij de eerste servicebeurt kunt verwachten
  • Vraag naar de inruilmogelijkheden en aanbiedingen van Amslod
  • Vraag naar de optie om uw e-bike te verzekeren