Tips voor het schoonmaken van uw Amslod e-bike
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog7schoonmakenBlog-mobiel-+-post
maandag 11 mei 2020 - Sanne

Tips voor het schoonmaken van uw Amslod e-bike

Het fietsweer is aangebroken en dus is het tijd voor een schone en glimmende e-bike. Het is altijd goed om uw Amslod e-bike af en toe schoon te maken, zodat opgehoopt vuil wordt weggespoeld en zodat de prachtige laklaag van uw e-bike er weer glimmend bijstaat. Met de tips in dit blog wordt het schoonmaken van uw e-bike een peulenschil!

Benodigdheden

Allereerst haalt u de accu uit de e-bike. Bewaar deze op een droge plek en neem deze later af met een droge doek. Goede voorbereiding is het halve werk, we geven u daarom een lijstje met benodigdheden:

  • Een tuinslang (of emmers met koud, schoon water);
  • Een emmer met lauwwarm water;
  • Eens spons en/of borstel;
  • Een absorberende doek;
  • Fietsreiniger, bij voorkeur de Cyclon E-bike Cleaner;
  • Kettingsmering, bij voorkeur de E-bike Chain Lubricator.
Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517125721107

Schoonmaken maar!

Het kiezen van de juiste zeep om uw e-bike mee schoon te maken is belangrijk. Kies niet voor een zeep met schurende of bijtende bestanddelen, dit kan de laklaag van uw e-bike beschadigen. We adviseren het gebruik van de Cyclon E-bike Cleaner. Met de Cyclon E-bike Cleaner is het schoonmaken van hardnekkig vuil als modder, lichte olie aanslag en de normale dagelijkse vervuiling eenvoudig. Deze reiniger droogt tevens streeploos op en beschermt de laklaag van uw e-bike.

Afhankelijk van de mate van vervuiling op uw Amslod e-bike gebruikt u een spons of een borstel om het vuil los te poetsen. Bij licht vervuilde onderdelen en oppervlakten gebruikt u een spons en bij zwaar vervuilde onderdelen en oppervlakten gebruikt u een borstel (met zachte haren). Spoel vervolgens uw Amslod e-bike af met de zachte waterstraal van uw tuinslang of spons de e-bike af met koud water. Indien nodig wrijft u de e-bike droog met een goed absorberende doek.

Nog een belangrijke tip: vergeet de wielen niet! De wielen zijn vaak de meest vervuilde onderdelen van uw e-bike. Begin bij de naaf, en poets vervolgens in de richting van de velgen. Zo voorkomt u dat er vuil in de wiellagers komt.

De fietsketting smeren

De fietsketting smeren is iets ingewikkelder, de kettingkast van uw Amslod e-bike is gesloten. Hierdoor is de fietsketting zo veel mogelijk onderhoudsarm. Tijdens de servicebeurt wordt door een van onze monteurs de fietsketting grondig gesmeerd en nagekeken. Dit vindt plaats bij zowel de eerste servicebeurt als tijdens regulier onderhoud. Beide vraagt u eenvoudig aan via onze website.

Toch de fietsketting zelf smeren? Om te beginnen dient u de kap er af te schroeven. Daarnaast adviseren wij de Cyclon E-bike Chain Lubricator. Dit handige onderhoudsmiddel is speciaal voor het smeren van de ketting van uw e-bike. Deze spray is verkrijgbaar met twee andere onderhoudsmiddelen in één box, zo heeft u alles in één keer in huis. De Cyclon E-bike Box Spray bevat naast de Chain Lubricator ook de E-bike Protector en de E-bike Connection Spray. Deze onderhoudsmiddelen dienen voor het beschermen van de lak op het frame en de contactpunten van uw Amslod e-bike.

Blog7schoonmakenHorizontaal

Een beetje extra verzorging

Wij begrijpen dat u zo lang mogelijk wilt genieten van uw schone en glimmende Amslod e-bike. Om uw e-bike te beschermen tegen komend vuil adviseren wij de de Cyclon Instant Polish Wax. Deze wax maakt uw Amslod e-bike vuilafstotend en geeft een tijdelijke bescherming. De wax beschikt over waterafstotende eigenschappen en voorkomt hierdoor vuilaanhechting. U sprayt het te behandelen oppervlakte in, vervolgens verdeelt u dit met een licht vochtige doek. Tot slot wrijft u dit met een goed absorberende doek uit.

Bescherm uw Amslod e-bike extra wanneer deze in de garage, schuur of overkapping staat met de VK Beschermhoezen. Uw Amslod e-bike wordt in de winter beschermt tegen regen, vuil en sneeuw en in de zomer tegen de hitte, stof en harsvlekken. De ruime VK fietsbeschermhoes beschikt over oogringen, hiermee zet u de hoes eenvoudig vast.  

Wanneer u alle handelingen heeft verricht is uw Amslod e-bike weer als nieuw! Nog een laatste tip: controleer de bandenspanning. Beschikken de banden nog over voldoende lucht? Voor het oppompen van de banden adviseren wij de Mirage Vloerpomp. U klikt de pomp eenvoudig vast op het ventiel van de band en met de ingebouwde meter ziet u exact hoeveel druk (bar) er in uw banden zit. Minimaal 4.5 bar is gewenst voor uw Amslod e-bike.

Blog7afbeelding2Horizontaal

Nog geen Amslod?

Heeft u nog geen Amslod e-bike? Bezoek één van onze Experience Centers en maak een proefrit. Amslod volgt de richtlijnen van het RIVM en wij zorgen daarom voor extra hygiënemaatregelen. Alle Experience Centers zijn gewoon geopend.

Wij kunnen ons voorstellen dat u in deze tijd wellicht liever thuis blijft. Geen probleem! Wij komen graag naar u toe voor een proefrit aan huis. Uiteraard houden we ons ook dan aan de maatregelen van het RIVM. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.