Trek erop uit! Gratis fietsroute: Sneek breekt zo lekker de week
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog5Sneek-water-Foto-Stramien2022Blog-mobielpost
dinsdag 19 april 2022 - Sanne

Trek erop uit! Gratis fietsroute: Sneek breekt zo lekker de week

Stap op uw Amslod e-bike en ontdek de omgeving van Sneek! - Friesland

In dit blog delen we een gratis én unieke fietsroute met u: een fietstocht door de omgeving van Sneek. De provincie Friesland is de ideale locatie om even lekker weg te gaan in eigen land. Het landschap van Friesland is waterrijk en Sneek is de watersportstad van de provincie. Tijdens de fietsroute geniet u van een mooi stukje Nederland. Ontdek het met uw Amslod e-bike!

PuntenSneek

In het kort

Afstand: circa 30 km

Duur: ongeveer 1 uur en 30 minuten

Start: Grienedyk , 8604EZ Súdwest-Fryslân

Bekijk de fietsroute op: www.fietsnetwerk.nl

Fietsroute: Sneek breekt zo lekker de week

De historische binnenstad van Sneek is bij velen van ons bekend geworden door het jaarlijks terugkerende evenement de Sneekweek. De stad is omringd door het merengebied van Friesland. Er is van alles te zien en te beleven. Wist u dat in de vijftiende eeuw Sneek de hoofdstad van Friesland was? Tegenwoordig is het de derde grootste stad van de provincie. Een bezoek met uw Amslod e-bike is zeker de moeite waard.

Deze unieke fietsroute brengt u ook naar het nabijgelegen plaatsje Scharnegoutum. Het dorp wordt in de Friese taal 'Skearnegoutum' genoemd. Het dorp is ontstaan op een terp, in deze terp werden bij opgravingen voorwerpen uit de vierde eeuw gevonden. Oorspronkelijk lag het dorp aan de Middelzee, nu ligt het aan de Zwette. Deze vaart zorgt ervoor dat Scharnegoutum het enige dorp van Friesland is waar de Elfstedentocht dwars doorheen komt. Deze waterrijke fietsroute is een echte aanrader!

KaartSneek

De fietsroute op uw telefoon

De fietsroute is opgesteld aan de hand van knooppunten, zodat u gemakkelijk de route kunt fietsen. Scan de onderstaande QR-code en bekijk de knooppunten van de fietsroute op uw mobiele telefoon, wel zo makkelijk!

Wanneer u de gratis Fietsnetwerk App download heeft u tijdens uw fietsroute alle actuele informatie bij de hand. U leest uitgebreide informatie over de omgeving en de bezienswaardigheden. Daarbij voorziet de app u van informatie over pauzeplaatsen. De pauzeplaatsen kunt u eventueel combineren met een hapje en drankje.

We wensen u veel fietsplezier tijdens deze waterrijke fietsroute in de omgeving van Sneek. Gaat u deze fietsroute fietsen, dan ontvangen we graag een leuke foto van uw fietstocht via klantiskoning@amslod.nl. De origineelste en leukste foto’s worden door ons op social media geplaatst!

QR-CodeSneek

Nog geen Amslod e-bike?

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen! Onze Experience Centers zijn gevestigd door heel het land. Wilt u een persoonlijke afspraak plannen? Dat kan eenvoudig via de afsprakenplanner.

Liever de Amslod e-bikes testen in uw eigen omgeving? Geen probleem! Amslod komt graag na u toe voor een gratis proefrit. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.