Waarom kiest u voor een Amslod e-bike?
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-1-waarom-amslod-afbeeldingenBlog-mobiel-+-post
maandag 2 maart 2020 - Sanne

Waarom kiest u voor een Amslod e-bike?

De afgelopen jaren is de e-bike steeds populairder geworden. De e-bike wordt dan ook voor meerdere doelen gebruikt, bijvoorbeeld als vervoersmiddel naar het werk of voor recreatieve fietstochten. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen e-bikes verkrijgbaar. Dit maakt het kiezen van de juiste e-bike best een beetje ingewikkeld. Om deze keuze eenvoudiger te maken leggen wij u graag uit wat het verschil is van een Amslod e-bike ten opzichte van andere elektrische fietsen.

Maak een proefrit

De belangrijkste tip van allemaal: maak een proefrit! Een elektrische fiets is tenslotte een grote aankoop voor een langere tijd. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag in alle rust en in uw omgeving de e-bike wil proberen, daarom komt de Amslod e-bike adviseur bij u aan huis voor een gratis proefrit.

De Amslod fietstechniek

Voorwielmotor of middenmotor

Een elektrische fiets bevat een motor, dit is het grootste verschil met een ‘gewone’ fiets. De motor zorgt voor ondersteuning tijdens het fietsen en wordt aangedreven door de accu. De motor en de accu vormen samen de belangrijkste elektronica van een elektrische fiets.

De e-bikes van Amslod hebben een voorwielmotor of middenmotor. Welke type motor bij u past, hangt af waarvoor u de e-bike wilt gebruiken, de ene motor is immers niet beter dan de andere. Zo is een voorwielmotor meer geschikt voor in de stad, u kiest namelijk zelf de mate van ondersteuning. En is de middenmotor daarentegen meer geschikt voor een heuvelachtig gebied. Deze motor past zich aan op de weerstand op de pedalen. Het is verstandig om beide motoren te proberen tijdens een proefrit. Onze ervaring is dat u tijdens een proefrit het verschil tussen een voorwielmotor en middenmotor het beste ervaart. 

Naast het type motor is de kracht van de e-bike motor een belangrijk punt, het aantal newtonmeter (Nm) is waar op u dient te letten. Er worden elektrische fietsen geleverd met een aandrijving van 40 Nm, helaas is dit niet genoeg voor een heuvelachtig gebied. De Amslod motor beschikt over 80 Nm en behoort daarmee tot de krachtigste motoren van Nederland. 

E-bike accu

De accu is een essentieel onderdeel van de e-bike. De motor wordt aangedreven door de accu, hoe lang u kunt fietsen is afhankelijk van de accucapaciteit. Dit wordt ook wel de actieradius genoemd, deze wordt uitdrukt in wattuur (Wh). Hoe hoger de wattuur, hoe meer kilometers u kunt fietsen met één volledige acculading. In Nederland worden verschillende capaciteiten aangeboden zoals een accu van 400 Wh. Een e-bike van Amslod wordt standaard geleverd met een 600 Wh-accu.

Een Amslod e-bike beschikt over het unieke 43-voltagesysteem, het hoge voltage zorgt ervoor dat de e-bike krachtiger is. Door dit systeem is er een evenwichtige ontlading van de accucellen, dit zorgt voor een langere levensduur en grotere actieradius.

Blog-1-afbeelding-4-samen-fietsenBlog-mobiel-+-post

De andere rijeigenschappen van Amslod

Amslod Dynamic Drive

Naast de motor en de accu zijn er meer eigenschappen van een e-bike die belangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld de Amslod Dynamic Drive, deze functie zorgt er voor dat u optimale ondersteuning tijdens de wisselende (weer) omstandigheden heeft. Heeft u last van harde tegenwind of een steile helling dan gebruikt u de controller op het stuur en wisselt u van de ECO-modus naar de SPORT-modus. Welke ondersteuning (ECO-modus of SPORT-modus) de e-bike geeft is eenvoudig via het kleurendisplay te zien.

Een helder kleurendisplay

Tijdens een fietstocht op een elektrische fiets is het prettig dat u alle informatie via het kleurendisplay ontvangt, zoals uw snelheid en de actieradius. Bij Amslod is het display scherp en altijd goed te lezen. Wanneer het begint te schemeren buiten past het kleurendisplay zich automatisch aan. Nog een leuke extra is de usb-aansluiting voor bijvoorbeeld het opladen van uw telefoon.

Blog-1waarom-kiest-u-voor-amslodHorizontaal

De veiligheid van Amslod

Automatische fietsverlichting

Wanneer het donker buiten is wilt u veilig over straat fietsen, goedwerkende fietsverlichting is dan erg belangrijk. Daarom springt de fietsverlichting van Amslod automatisch aan als het schemerig wordt. Een Amslod e-bike heeft een helder LED-voorlicht en voor extra veiligheid een LED-remlicht. Zo bent u ook beter zichtbaar wanneer u remt. Tot slot blijft de verlichting altijd branden, er wordt een gedeelte van de accucapaciteit bewaard. Wel zo veilig!

Frame

De grote van het frame is afhankelijk van uw lengte. Elektrische fietsen met een lage instap zijn extra plezierig, u zet gemakkelijk de voeten aan de grond, wel zo veilig! Ook zorgt een lage instap voor een rechtzittende houding. Welk frame het beste bij u past, kunt u gemakkelijk proberen tijdens een proefrit.

De kwaliteit van een Amslod e-bike kan je altijd geheel vrijblijvend ervaren. U kunt een Experience Center bezoeken of vraag een proefrit bij u thuis aan. In beide gevallen kunt de e-bike testen en wordt u volledig geadviseerd welk model e-bike bij u past.