Zo fietst u veilig tijdens de Corona-crisis
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-6-Corona-crisisBlog-mobiel-+-post
dinsdag 28 april 2020 - Sanne

Zo fietst u veilig tijdens de Corona-crisis

Na de vele regenachtige dagen van afgelopen winter, waarbij verschillende stormen zelfs een naam kregen, is het tijd voor de lente. Uw Amslod e-bike staat klaar voor het mooie fietsweer en één ding is zeker; tijdens de zonnige lentedagen is de elektrische fiets een ideaal vervoersmiddel.

Fietsen is tijdens deze crisis dé manier om mobiel te blijven! Tijdens een fietstocht op uw Amslod e-bike houdt u gemakkelijk afstand tot anderen. Bewegen is tenslotte gezond en tijdens een fietstocht sterkt u uw longen. Wij geven een aantal handige tips voor een veilige fietstocht tijdens de Corona-crisis.

1. Fiets niet in groepen

Wij begrijpen dat u graag gezellig met anderen een rondje gaat fietsen. Helaas is dat nu niet verstandig en is het advies om zoveel mogelijk alleen te fietsen. Juist in deze tijd waarin we moeten letten op de gezondheid van uzelf en van anderen kunt u wanneer u alleen fiets de veiligheid waarborgen. Toch contact houden met anderen tijdens uw fietstocht? Neem even pauze en maak foto’s van uw omgeving, of deel de mooie omgeving direct door te beeldbellen met uw naasten! Bellen doet u uiteraard als u stilstaat, en niet tijdens het fietsen

Blog-module-Foto-StramienBlog-mobiel-+-post-20210517124347335

2. Zoek rustige gebieden op

Zoek zoveel rustige gebieden op als u uw fietstocht plant. Vermijd drukke parken en de binnenstad, maar fiets in de buitengebieden. Plan bij voorkeur ook uw fietstocht tijdens de rustige tijden, een verfrissende ochtendfietstocht waarbij u de vogels wakker hoort worden, is werkelijk een prachtige ervaring! Of kies juist voor een fietstocht dichtbij huis. Een leuke bijkomstigheid van het fietsen in uw eigen omgeving is dat u vaak meer ziet dan u verwacht.

In ons blog Tips voor de mooiste fietsroutes in Nederland, leest u alles over de prachtige fietsroutes. Daarnaast vindt u via diverse websites en gratis apps (zoals die van de ANWB) de fietsroute die bij u past. Ga erop uit en ontdek het mooie Nederland op de Amslod e-bike!

3. Was uw handen

Nog een belangrijke en bekende voorzorgsmaatregel is het regelmatig wassen van de handen. Was uw handen voorafgaand en na afloop van de fietstocht. Dit is extra veilig voor u en anderen. Daarbij is het verstandig om uw Amslod e-bike schoon te maken, zoals het reinigen van de handvaten. Ook wanneer u de enige bestuurder bent.

4. Houd afstand tot anderen

Een belangrijke en inmiddels bekende regel is het houden van 1,5 meter afstand. Tijdens het fietsen is deze afstand over het algemeen gemakkelijk te behouden. Echter, er zijn ook situaties waarbij dit minder makkelijk gaat. Zoals wanneer u wacht op het stoplicht. Houd voldoende afstand door achter iemand te wachten in plaats van naast een ander. Druk waar mogelijk met uw ellenboog het knopje in. Wanneer u andere fietsers passeert, let ook dan goed op. Lukt het niet om 1.5 meter afstand te houden? Stap dan af en wacht even tot dat de ander gepasseerd is. Samen zorgen we ervoor dat iedereen voldoende afstand houdt, wel zo veilig!

Blog-6-Corona-crisisHorizontaal

5. Neem uw eigen eten en drinken mee

In deze tijd kunnen we helaas niet bij een café of bistro in de buurt een kopje koffie drinken tijdens de fietstocht. Neem daarom een thermoskan met koffie of thee en een lekkere versnapering mee tijdens uw fietstocht. Zo kunt u in een rustig gebied even uitrusten met een kopje koffie. Zo geniet u van een heerlijke dag uit, op de Corona manier. We wensen u alvast een fijne fietstocht toe!  

Nog geen Amslod?

Heeft u nog geen Amslod e-bike? Bezoek één van onze Experience Centers en maak een proefrit. Amslod volgt de richtlijnen van het RIVM en wij zorgen daarom voor extra hygiënemaatregelen. Alle Experience Centers zijn gewoon geopend.

Wij kunnen ons voorstellen dat u in deze tijd wellicht liever thuis blijft. Geen probleem! Wij komen graag naar u toe voor een proefrit aan huis. Uiteraard houden we ons ook dan aan de maatregelen van het RIVM. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.