Zo haalt u meer uit uw e-bike accu
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Zo haalt u meer uit uw e-bike accu | Amslod | Blog
woensdag 16 februari 2022 - Sanne

Zo haalt u meer uit uw e-bike accu

Een belangrijk onderdeel van uw Amslod elektrische fiets is de accu. Van een ritje naar de supermarkt tot aan een uitgebreide fietstocht, het is fijn dat u altijd de juiste ondersteuning heeft. Maar hoe haalt u het maximale uit uw e-bike accu? Dit kan al met een paar kleine aanpassingen van uw fietsgewoontes.

De tips in dit blog zijn extra bruikbaar tijdens de wintermaanden. De dalende temperatuur heeft namelijk invloed op de batterij. Als de temperatuur 10°C of lager is neemt de actieradius af en wordt de laadtijd van de accu ook langer. Dit komt doordat de energie in de accu minder makkelijk ‘stroomt’ bij kou. Het goede nieuws: bij hogere temperaturen komt de actieradius weer terug op het normale niveau, evenals de laadtijd van de accu!

Blog1ebikeaccu1

1. Bewaar de accu op kamertemperatuur

Vanzelfsprekend wilt u een zo lang mogelijke levensduur van uw e-bike accu. Een goede eerste stap is het bewaren van de accu op kamertemperatuur. Ook het opladen van de accu op kamertemperatuur draagt bij aan een langere levensduur. Dit komt doordat de ‘starttemperatuur’ van de accu hoger is, wat een gunstig effect heeft op de actieradius.

Een extra tip: berg nooit een leeggereden accu leeg op. Als u een leeggereden accu in de kou opbergt kunt u diepteontlading in de hand werken. Het kan natuurlijk zijn dat u tijdens de wintermaanden voor langere tijd uw Amslod e-bike minder gebruikt. Indien dit zo is, dan raden wij u aan om minimaal elke twee maanden de accu op te laden.

2. Zorg voor de juiste bandenspanning

Zorg ervoor dat de banden van uw Amslod e-bike de gewenste bandenspanning van ongeveer 4.3 bar hebben. Als u bijvoorbeeld halflege banden heeft, vergt het meer capaciteit van de accu om de juiste ondersteuning te geven. Controleer daarom met regelmaat uw bandenspanning en pomp de banden indien nodig op. Een te lage bandenspanning geeft weerstand en dit heeft weer een negatief effect op de actieradius.

Blog1ebikeaccu2

3. Neem geen onnodige spullen mee

Het totaalgewicht van wat er op uw Amslod fiets gedragen wordt, heeft invloed op de actieradius. Als u zeer zware boodschappentassen meedraagt, haalt u een minder grote actieradius. Wanneer u een langere fietstocht gaat maken op uw Amslod e-bike raden wij u daarom aan om geen onnodige spullen mee te nemen. Zo kunt u op een eenvoudige manier de actieradius vergroten.

4. Kies het geschikte rijprogramma

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar door het gebruik van de juiste ondersteuningsstand kan de accu langer mee. Kies voor een lager ondersteuningsniveau wanneer dit kan. Zo voorkomt u onnodig batterijverbruik. Uw Amslod e-bike beschikt over Dynamic Drive. Amslod Dynamic Drive is een innovatief rijprogramma dat onderscheid maakt in de ondersteuningsstanden ECO en SPORT. De SPORT-modus geeft een meer krachtige ondersteuning en vraagt meer capaciteit van de accu dan de ECO-stand. De ECO-stad geeft u comfortabele rijeigenschappen en energiebesparing zodat de grootste actieradius gehaald kan worden.

Blog1ebikeaccu3

5. Zorg voor optimaal schakelgedrag

Schakelgedrag: net zoals bij autorijden heeft schakelgedrag met elektrisch fietsen invloed op uw actieradius. Begin in de laagste versnelling en schakel door tot de gewenste trapfrequentie en snelheid bereikt is. Begin nooit in de zwaarste versnelling, dit gaat ten koste van de actieradius.

Nog geen Amslod e-bike?

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen! Onze Experience Centers zijn gevestigd door heel Nederland. Wilt u een persoonlijke afspraak plannen? Dat kan eenvoudig via de afsprakenplanner.

Liever de Amslod e-bikes testen in uw eigen omgeving? Geen probleem! Amslod komt graag na u toe voor een gratis proefrit. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.