Elektrische damesfiets
Elektrische fietsen - Desktop Dames-20220316115616795
Elektrische fietsen - Mobiel Dames-20220316115648474
  • A-kwaliteit e-bikes
  • Direct leverbaar
  • Grootste actieradius
  • Compleet dekkend servicenetwerk
  • Tot 5 jaar garantie

Elektrische fiets voor dames

Bij de eerste zonnestralen die doorbreken, springt u het liefst direct op de fiets. Een actief leven en de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, zijn voor u belangrijk. Een elektrische fiets voor dames geeft u die vrijheid en het zorgt ervoor dat u de auto vaker laat staan. Terwijl het voelt alsof u altijd de wind in de rug heeft. Maar waar moet u op letten als u een e-bike voor dames koopt? Op deze pagina leest u meer.  

 

Wilt u meer informatie over onze elektrische fietsen dames? Vraag dan ons gratis magazine aan.

Waarom kiezen voor een elektrische damesfiets? 

Nederland is een echt fietsland. En met een elektrische fiets krijgt u een extra steuntje in de rug. Het fietsen op een elektrische fiets levert een hoop extra voordelen en vrijheid op. Niet meer hard trappen bij wind tegen, sneller op de plaats van bestemming arriveren en nieuwe plekken ontdekken omdat u verder kunt fietsen. Een elektrische damesfiets geeft vrijheid. Met de fietsen van Amslod gebeurt dat ook nog eens op een veilige manier. 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets voor dames? 

Veiligheid 

Bij de aanschaf van uw e-bike staat veiligheid voorop. Deze fietsen kunnen snelheden halen tot wel 25 km/u. Dan is het belangrijk dat u een exemplaar heeft waarbij u ultieme grip ervaart en met plezier de fiets pakt. Bij de aanschaf van een elektrische fiets voor dames is het belangrijk dat u kijkt of de volgende zaken aanwezig zijn:

  • Een lage instap zodat u makkelijk kunt op- en afstappen 
  • Geïntegreerde remlichten zodat anderen in het donker zien dat u afremt 
  • Anti-lek banden zodat u onderweg geen klapband krijgt 
  • Een geleidelijke start-stopfunctie en remmen met antiblokkeersysteem zodat u veilig remt in alle situaties. 

Zorg daarnaast dat u kritisch bent in de keuze van de fietsdealer: heeft de elektrische fiets garantie, is er een servicenetwerk en wat zijn de anti-diefstal opties?

De actieradius 

Niets is zo vervelend als een lege accu tijdens een lange fietstocht. Daardoor wordt trappen op de elektrische fiets ineens heel zwaar. Kies daarom voor een elektrische fiets met hoge actieradius. Over het algemeen geldt: hoe groter de capaciteit van de accu, hoe langer fietsplezier. De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Wh (Wattuur).  In normale omstandigheden staat 100 Wh voor zo’n 12 tot 14 kilometer fietsplezier. Een accu met 600 Wh staat garant voor ongeveer 72 kilometer fietsplezier. Kies daarnaast voor een elektrische fiets met uitneembare accu en koop een extra accu, zodat u zorgeloos fietstochten maakt. 

De accu levensduur 

De aorta van de elektrische fiets: de accu. Belangrijk om hier niet op te besparen: kies daarom voor een elektrische fiets met 43-volt e-bike systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de levensduur van de accu sterk wordt verhoogd, door de evenwichtige ontlading van de accucellen. Daarmee voorkomt u dat de accu van uw elektrische damesfiets binnen de kortste keren stuk gaat bij veelvuldig gebruik. 

De accupositie 

De positie van de accu kan op verschillende plekken in de fiets zitten: bijvoorbeeld onder de bagagedrager of in het frame verwerkt. Ontdek zelf wat voor u het beste werkt door een proefrit in onze winkel te maken. Kies voor een uitneembare accu, dan kunt u eventueel een extra accu verwisselen bij langere ritten. 

De motorpositie 

De motor van een elektrische damesfiets kan in het voorwiel, achterwiel of het midden geplaatst worden. Bij een voorwielmotor is de vooras van de fiets dikker en het voelt alsof u vooruit wordt getrokken. De meeste fietsen zijn uitgerust met een middenmotor en de meeste elektrische fietsgebruikers ervaren dit als de meest natuurlijke manier van fietsen. Ook hier geldt: ontdek wat voor u het prettigste fiets tijdens een proefrit in een van onze Amslod Experience Centers.

De beste elektrische fiets voor dames 

Wat de beste elektrische damesfiets is, hangt af van uw eigen voorkeuren. Daarnaast wordt vaak gedacht dat elektrische fietsen altijd een klassieke uitstraling hebben. Niets is minder waar: er zijn voldoende elektrische stadsfietsen of hippe en sportieve exemplaren. De Amslod Kent E-LD-600 is een sportief en krachtig model in een hippe kleur. Deze heeft een buitengewone actieradius tot 150 kilometer. Daarnaast heeft deze een krachtige motor voor de sportieve fietser. 

Wat kost een e-bike voor dames? 

De prijs van een dames e-bike hangt af van de opties, waaronder het type motor, de accu en eventueel extra opties. De elektrische damesfietsen van Amslod starten vanaf € 1.749 euro. Maar check vooral de aanbiedingen van Amslod voor de beste deals.

Over de elektrische fietsen voor dames van Amslod 

Veiligheid en flexibiliteit staan bij Amslod voorop. Onze fietsen voldoen aan de hoogste standaard in kwaliteit en dat betekent dat onze beste fietsen voorzien zijn van de volgende kenmerken:  

 

43-volt e-bike systeem
✓ Grootste actieradius (tot 600 Wh, de Platina XL-accu) 
✓ Krachtige middenmotoren waarmee u ook bergop kunt fietsen 
✓ Uitgerust met veilige automatische verlichting plus remlichten
Haarscherp kleurendisplay met slimme lichtsensor in het donker
✓ U weet altijd waar uw elektrische fiets is, met behulp van de slimme Amslod app

Door het hele land vindt u de Amslod Experience Centers: kom langs en maak een proefrit. 

Kom langs in onze showroom

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen voor dames 

Kunt u een proefrit op een elektrische fiets maken? 

Een elektrische fiets moet comfortabel en veilig voelen. Daarom adviseren we altijd om eerst een proefrit te maken zodat u ontdekt wat uw wensen zijn. U kunt terecht in een van onze Amslod Experience Centers om een proefrit te maken. Bekijk de locaties hier. Liever een proefrit in uw eigen omgeving? Dat kan natuurlijk ook. Plan een gratis en vrijblijvende proefrit aan huis in.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een elektrische damesfiets? 

Het is belangrijk dat u een elektrische fiets vindt die helemaal is afgestemd op uw lichaam. Maak daarom eerst een proefrit. Daarnaast is het belangrijk dat u kritisch kijkt naar zaken zoals type accu en motor, accuduur en actieradius. Bekijk alle elektrische damesfietsen van Amslod.

 

Vraag nu de gratis e-bike brochure aan

Lees alles over de Amslod e-bike collectie in ons gratis E-bike Lifestyle Magazine. 70 pagina's vol inspiratie. 

GEDETAILLEERDE PRIJSINFORMATIE

E-BIKE TESTRESULTATEN

DIRECT DIGITAAL TE LEZEN

ALLE AMSLOD E-BIKES IN EEN OVERZICHT

gratis-e-bike-magazine-amslod

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers