Elektrische herenfiets
Elektrische fietsen - Desktop-20220309114026701
Elektrische fietsen - Mobiel-20220309114043767
 • A-kwaliteit e-bikes
 • Direct leverbaar
 • Grootste actieradius
 • Compleet dekkend servicenetwerk
 • Tot 5 jaar garantie

Elektrische fiets heren

Wanneer de eerste zonnestralen doorbreken, kunt u er weer lekker op uit met de fiets. Heerlijk genieten van de lentezon en voorjaarsgeuren. Een elektrische fiets voor heren geeft u de vrijheid om veilig en snel op eropuit te gaan. Maar ook in de herfst en winter is een elektrische fiets handig. Met de krachtige aandrijving van een e-bike, voelt het alsof u de wind in de rug heeft. Zo bent u lekker snel op de plaats van bestemming. Bekijk alle elektrische herenfietsen van Amslod. 

 

Wilt u meer informatie over de Amslod herenfietsen? Vraag dan ons gratis magazine aan.

 

Waarom kiezen voor een elektrische herenfiets? 

De overstap naar een elektrische herenfiets is misschien even wennen, zeker als doorgewinterd fietsliefhebber. De top van een heuvel bereiken of tegen de wind in fietsen voelt als een sportieve overwinning. Maar een elektrische fiets zorgt juist voor extra vrijheid zonder dat u inboet op uw beweging.

Met minder moeite staat u op de plek van bestemming of ontdekt u nieuwe plekken - die te ver zijn om te fietsen met een reguliere fiets of die een te uitdagend landschap hebben. Met een elektrische fiets voor heren kunt u ook de auto wat vaker laten staan en kiezen voor de e-bike. Kortom: een elektrische fiets zorgt voor extra vrijheid, flexibiliteit en meer mogelijkheden. 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets voor heren? 

U heeft online ruime keuze op het gebied van e-bikes. U wilt natuurlijk het beste exemplaar vinden tegen de scherpste prijs. Daarom is het eerst belangrijk om te bepalen waar u naar op zoek bent. Zoekt u naar een degelijke elektrische herenfiets, let dan op de volgende zaken:

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Elektrische fietsen kunnen een snelheid halen tot wel 25 km/u. Met deze snelheden is het belangrijk dat u een degelijke fiets heeft met ultieme grip. Let daarom bij de aanschaf ervan of de elektrische fiets geïntegreerde remlichten, anti-lek banden, geleidelijke start-stopfuncties en remmen met een antiblokkeersysteem heeft. Dit zorgt voor veiliger fietsplezier. Kijk daarnaast ook naar andere zaken zoals garantie en een servicenetwerk - zodat u ook bij onverwachte situaties snel weer de weg op kunt met uw elektrische fiets. 

De actieradius

Niets is vervelender dan halverwege uw fietstocht hard moet trappen door een lege accu. Kies daarom voor een elektrische herenfiets met hoge actieradius. Over het algemeen geldt: hoe groter de capaciteit van de accu, hoe langer deze meegaat. Kies dus voor de accucapaciteit die past bij uw fietsbehoeftes. Een accu van 540 Wattuur kan onder ideale omstandigheden tot 130 kilometer meegaan, maar geeft gemiddeld zo’n 70 tot 90 kilometer fietsplezier. Ruim genoeg dus voor meerdere lange fietstochten.

De accu levensduur

Als de motor het hart van de elektrische fiets is, dan zijn de accucellen de longen. Kies bij aankoop voor een accu van hoge kwaliteit, zodat hier niet snel gebreken aan ontstaan. Informeer daarom bij aankoop naar de accu levensduur van een elektrische herenfiets. En ga na aankoop op de juiste manier met de accu om. In de winter bewaart u bijvoorbeeld de accu binnenshuis om diepontlading te voorkomen. Lees meer tips over de e-bike accu in ons blog.

De accupositie 

De accu van de elektrische fiets kan op verschillende plekken zitten. Zo kan deze onder de bagagedrager zijn geplaatst of is deze in het frame van een e-bike verwerkt. Of de accu in het frame of onder de bagagedrager zit, maakt niet zoveel uit. Het zwaartepunt van de fiets is door de verschillende plaatsingen wel anders. Met de accu in het e-bike frame zit het gewicht wat meer in het midden van de fiets. Met de accu onder de bagagedrager zal het zwaartepunt van uw e-bike meer naar achteren zitten. Wat u fijner vindt, is persoonlijke voorkeur. Maak daarom eerst een proefrit op een elektrische herenfiets voordat u overgaat op een aankoop.

De motorpositie 

De motor van een elektrische herenfiets kan in het voorwiel, achterwiel of het midden geplaatst worden. Zit de motor in het voorwiel, dan wordt u bij het fietsen als het ware ‘voortgetrokken’. Dat is misschien even wennen, maar dit wordt door vele fietsers als zeer prettig ervaren. Zo fietst u extra snel weg nadat u gestopt bent en hoeft u minder kracht te zetten. Door de plaatsing in de voorvork van de elektrische fiets, is de motor vaak kleiner en iets minder krachtig dan wanneer deze in het midden is geplaatst.

Veel e-bikes zijn tegenwoordig uitgerust met een middenmotor. Deze motor zit in de trapas van de e-bike. Een middenmotor geeft een natuurlijk aanvoelende trapondersteuning. En omdat de motor in het midden van de fiets is geplaatst is, er meer ruimte voor extra kracht. E-bikes met middenmotor zijn daarom vaak bij uitstek geschikt voor uitdagende fietstochten en heuvelachtige landschappen. Kom langs in onze winkel om een proefrit te maken. Zo ervaart u zelf naar welke motor uw voorkeur uitgaat. 

 

Wat kost een e-bike voor heren? 

Afhankelijk van het type motor, type accu, de maat van de elektrische fiets en eventueel extra opties wordt de prijs van een e-bike bepaald. De fietsen van Amslod starten al vanaf € 1.749 euro en de voordeligste elektrische herenfiets is voorzien van een stille, maar krachtige voorwielmotor, ziet er modern en sportief uit, heeft een Platina L 540 Wh accu en een actieradius tot wel 110 km. Maar check vooral de aanbiedingen van Amslod voor de beste deals.

Over de elektrische herenfietsen van Amslod 

Veiligheid en flexibiliteit zijn belangrijke factoren bij de keuze voor een elektrische fiets. De elektrische herenfietsen van Amslod zijn de hoogste standaard in de markt en zijn onder andere voorzien van de volgende hoogstandjes:

 • Standaard geleverd met krachtige motor en sterke accu
 • Standaard geleverd met kleurendisplay
 • Gemakkelijk uitneembare accu met valbescherming
 • Eenvoudige verstelbare zadel- en stuurpen
 • Bagagedrager met MIK accessoire systeem
 • Axa Defender ringslot: één sleutel voor accu en slot
 • Handige loophulp
 • Fietsstandaard gemonteerd op de achtervork van uw e-bike voor extra stabiliteit
 • Extra grote anti-slip pedalen voor meer comfort en veiligheid

Bovendien ontvangt u bij aanschaf van een Amslod herenfiets standaard het ‘Veilig met Amslod-pakket’ met geïntegreerd remlicht, anti-lekbanden, geleidelijk en veilig start-stop systeem en veilige remmen met ABS.

Door het hele land vindt u Amslod Experience Centers waar u een proefrit maakt op een elektrische fiets naar keuze. 

Vind Amslod Winkel


Veelgestelde vragen over elektrische fietsen voor heren 

Kunt u een proefrit op een elektrische fiets maken? 

Het is belangrijk dat u een elektrische fiets vindt die helemaal aansluit op uw wensen en behoeften. Daarom raden we altijd aan om eerst een proefrit te maken voordat u overgaat op aankoop. Bij alle Amslod Experience Centers kunt u terecht voor een gratis proefrit zonder afspraak. We hebben door het hele land locaties, bekijk de adressen hier

Waar moet u op letten bij de aankoop van een elektrische herenfiets? 

Het is belangrijk dat u een elektrische fiets vindt die helemaal is afgestemd op uw lichaam. Maak daarom eerst een proefrit. Daarnaast is het belangrijk dat u kritisch kijkt naar zaken zoals type accu en motor, accuduur en actieradius. De fietsen van Amslod hebben een hoge actieradius, krachtige motors en extra veilige opties zodat u met een gerust hart de weg op gaat. 

 

Vraag nu de gratis e-bike brochure aan

Lees alles over de Amslod e-bike collectie in ons gratis E-bike Lifestyle Magazine. 70 pagina's vol inspiratie. 

GEDETAILLEERDE PRIJSINFORMATIE

E-BIKE TESTRESULTATEN

DIRECT DIGITAAL TE LEZEN

ALLE AMSLOD E-BIKES IN EEN OVERZICHT

gratis-e-bike-magazine-amslod

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers

Amslod Experience Centers