Nederlandse topkwaliteit, rechtstreeks van fabrikant!
Vragen? 038-202 0808

Fiets met motor

Als het gaat om de fiets met motor, is Amslod een absolute pionier. Al in 1915 maakte de Drentse fietsenmaker Dolsma een van de allereerste gemotoriseerde fietsen. Hij draaide zijn achternaam om en zo ontstond het merk Amslod. In 2015, een eeuw na Dolsma’s revolutionaire vinding, bliezen zijn nazaten het merk nieuw leven in. Vandaag de dag staat Amslod nog altijd voor innovatie, kwaliteit en vakmanschap, en leggen we ons nog opnieuw toe op het maken van de beste fietsen met motor. De verbrandingsmotor van de oerversie van de Amslod-fiets heeft echter plaatsgemaakt voor een elektrische motor. De fiets met elektrische hulpmotor heeft namelijk veel voordelen: hij is stil, krachtig en milieuvriendelijk.

Elektrische fiets met middenmotor

Van de moderne fietsen met hulpmotor is de elektrische fiets met middenmotor zonder twijfel het populairst. Deze motor zit in de trapas en drijft de pedalen aan, waar dat bij andere hulpmotoren de voor- of achterwielen zijn. De directe aandrijving van de trappers zorgt volgens velen voor een fijnere en meer comfortabele fietservaring. Daarnaast is de motor in het midden vaak krachtiger en geeft hij de fiets een lager zwaartepunt, wat resulteert in een stabieler gevoel. De middenmotor is wel iets duurder dan motoren in de voor- of achterwielen. Bij Amslod treft u middenmotoren dan ook alleen aan in onze topmodellen.

Elektrische fiets met voorwielmotor

Voor mensen met een iets kleiner budget is de e-bike met voorwielmotor echter een prima alternatief, omdat de verschillen vaak minimaal zijn. Daarnaast bieden voorwielmotoren weer andere voordelen. Zo zijn ze vaak (nog) stiller, kunnen ze mooi worden geïntegreerd in het design van de fiets en vragen ze weinig onderhoud. Het verschil in kracht levert in het dagelijks leven bovendien weinig problemen op, en zal alleen te merken zijn als u lange tochten maakt door heuvelachtig gebieden. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende fietsen met elektrische motor, raden wij u aan gratis een vrijblijvende proefrit aan te vragen.