Amslod-FietstechniekFietstechniek-Hero-Desktop
Amslod-FietstechniekFietstechniek-Hero-Mobiel

De betrouwbare fietstechniek van Amslod

De elektrische fietsen van Amslod beschikken over de nieuwste en meest betrouwbare technische specificaties. In samenwerking met hoogwaardige geselecteerde leveranciers zorgt Amslod voor top kwaliteit. Zoals de kwaliteit van de stevige e-bike velgen, de veilige schijfrem en de pedalen met slijtvaste antisliplaag. Lees alles over de fietstechnieken die de Amslod e-bikes uniek maken. 

Ervaar zelf de kwalitatieve fietstechniek van de Amslod e-bikes! Bezoek één van onze Experience Centers of vraag een gratis proefrit bij u thuis aan.

E-bike velgen

Amslod heeft extra stevige e-bike wielen ontwikkeld, dit in samenwerking met één van de grootste aantoonbare velgenfabrikanten van Europa! De velgen zijn dubbelwandig, dubbel gebust en gespaakt met de kwaliteitsspaken van Sapim uit België. Met de door Amslod ontwikkelde 4D-spaaktechnologie wordt elke spaak altijd onder de juiste hoek in de velg gemonteerd. Dit zorgt voor extra hardheid en de juiste spaakspanning, oftewel extra stevige wielen.

CST Xpedium Ampero e-bike banden

De Xpedium Ampero-banden zijn van zware kwaliteit en daarom de beste keuze voor een Amslod e-bike. Deze band heeft een sterk karkas met 60 draden en een geweven EPS anti-leklaag. Wist u dat het rubber speciaal door autoband engineers is ontwikkeld voor e-bikes? Hierdoor is de band slijtvast en heeft het een extra veilige compound voor hogere fietssnelheden.

 

 

Amslod-Fietstechnieke-bike-velgen-+-banden

Frame technologie

De Amslod e-bikes zijn voorzien van lichtgewicht en handgemaakte aluminium frames, dit met ultra gladde lasnaden. De tweevoudig geharde frames zijn vervaardigd uit hoge kwaliteit 6061 aluminium. Ook zijn de moderne buisprofielen extra dik voor meer stabiliteit en veiligheid.

Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf

De Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf werkt met een eenvoudige draaihendel aan het stuur waarmee u de juiste versnelling selecteert. Deze versnellingsnaaf heeft een bereik van 244%, dit is het verschil tussen de lichtste en zwaarste versnelling. Ook is de versnellingsnaaf onderhoudsarm en staat garant voor hoog rijcomfort.

Pedalen

Voor meer fietscomfort en veiligheid heeft Amslod speciaal pedalen ontwikkeld met een extra groot oppervlakte. Ook bevatten alle pedalen hoge kwaliteit lagers en een slijtvaste antisliplaag.

Amslod-Fietstechniekframe-technologie

Schijfrem

Elke Amslod e-bike is voorzien van een veilige Shimano schijfrem op het voorwiel. Ook bij nat weer zorgt deze schijfrem voor een kortere remweg. Om blokkering van het voorwiel te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een anti-blokkeermodulator. Hierdoor wordt de remkracht automatisch gedoseerd. Een belangrijk voordeel van deze remmen is dat het onderhoud en de slijtage minimaal zijn.

Shimano BR-C6000 rollerbrake remmen

Op het achterwiel van elke Amslod e-bike zitten de sterkste rollerbrakes die verkrijgbaar zijn. De Shimano BR-C6000-remmen zijn goed beheersbaar en hebben meer dan voldoende remkracht. De grote koelschijf zorgt ervoor dat de rollerbrake ook bij zwaarder gebruik, zijn remkracht blijft behouden. Bovendien zijn de remmen eenvoudig te onderhouden, de gesloten behuizing zorgt ervoor dat er geen water en vuil bij het remmechanisme kan komen.

 

Amslod-Fietstechniekrollerbrake-remmen

Bekabeling

Wist u dat alle kabels van de Amslod e-bike in het frame en door de spatborden gemonteerd zijn? Zo kunnen de kabels niet beschadigd raken. U wilt bijvoorbeeld niet blijven haken achter obstakels tijdens het parkeren van de elektrische fiets. Amslod gebruikt kabels van de hoogste kwaliteit. We gebruiken bijvoorbeeld remkabels van het topmerk Jagwire.

Wielophanging

De gepatenteerde Amslod-achtervork biedt een nauwkeurige en gemakkelijke afstelling van het achterwiel. De juiste afstelling van het wiel inclusief kettingspanning is hierdoor in een handomdraai gedaan. De asmoeren en borgringen zijn in de Amslod-fabriek op de juiste wijze gemonteerd. Ook zijn deze met een voorgeschreven momentsleutel vast gezet. Deze moeren hoeven door de unieke achtervork niet meer losgedraaid te worden voor de juiste wiel afstelling.

Ervaar zelf de kwalitatieve fietstechniek van de Amslod e-bikes! Bezoek één van onze Experience Centers of vraag een gratis proefrit bij u thuis aan.

 

Amslod-Fietstechniekbekabeling