Het verhaal achter Amslod

Het verhaal achter Amslod

In deze blog lees je ons verhaal. Je leest waar en hoe we zijn begonnen, wat ons drijft en wat we doen. 

Amslod?

Amslod?

Bij Amslod vatten we fietsen op als jouw ticket naar vrijheid en plezier, een manier om de wereld te verkennen met gemak en comfort. Fietsen brengt je niet alleen van punt A naar B, maar is een ervaring op zich. Met onze vakkundig ontworpen elektrische fietsen willen we je inspireren om actiever te leven en moeiteloos nieuwe gebieden in Nederland te verkennen. Amslod is daarom jouw keuze voor een elektrische fiets die méér biedt.

Ons begin

Ons begin

De fietspassie in Nederland, die rond 1900 opbloeide, werd door Dolsma, een Drentse pionier uit Koekange, naar een hoger niveau getild. Zijn gecertificeerde vakmanschap en innovatiedrift leidden tot de creatie van zijn allereerste gemotoriseerde fiets rond 1915. Met een speelse omkering van zijn naam, introduceerde hij de wereld aan Amslod.

Door de jaren

Door de jaren

  • 2015: Amslod wordt nieuw leven ingeblazen door Dolsma's nazaten, Ronald en Bert, met een vernieuwend concept waarbij ze de fiets rechtstreeks aan de eindgebruiker aanbieden.
  • 2016: De eerste fysieke Amslod winkel opent in Meppel, een soort showroom waar klanten de modellen kunnen zien en zelfs binnen in de winkel kunnen fietsen.
  • 2017: Amslod's groei zet door met nieuwe ontwikkelingen en lokale gemeenschapssteun. We sponsoren lokale evenementen.
  • 2018: Uitbreiding met meer winkels en vroegtijdige lancering van de 2019 modellen. Een nieuwe samenwerking met Bafang, leverancier van onze accu’s en sommige van onze motoren, wordt bevestigd.
  • 2019: Verdere uitbreiding van winkels en Amslod wordt hoofdsponsor van de Drentse Fiets4Daagse.
En verder

En verder

  • 2020: COVID-19 zorgt voor een hernieuwde waardering voor fietsen en Amslod's netwerk groeit naar 11 winkels. Onze fietsen worden steeds meer zichtbaar in Nederland.
  • 2021: Post-pandemie wordt Amslod wederom hoofdsponsor van de Drentse Fiets4Daagse en elektrische fietsen met in-frame accu’s worden geïntroduceerd.
  • 2022: Amslod maakt grote stappen in service en klanttevredenheid, en introduceert nieuwe modellen elektrische fietsen.
  • 2023: Beginnend met het verlies van medeoprichter Bert, blijft Amslod sterk en gedreven door zijn visie.

Lees de volledige geschiedenis van Amslod op deze pagina.

Inruilweken

Ruil tijdens de Inruilweken jouw oude elektrische fiets in en ontvang tot wel 900,- korting op een gloednieuw exemplaar! Bezoek een winkel bij jou in de buurt voor een inruilvoorstel op maat.

Gratis proefrit

De beste manier om erachter te komen of een elektrische fiets bij je past, is door een proefrit te maken, bij je thuis of in een winkel!

x
loader
Bezig met laden...