Veilig fietsen op de #dagvandefietshelm

De populariteit van elektrische fietsen neemt toe en daarom is het belangrijk om veiligheid op de fiets te belichten. We horen helaas af en toe verhalen over fietsongelukken en vinden het daarom belangrijk om jou te vertellen over veiligheid tijdens het fietsen. Vandaag vieren en stimuleren we de Dag van de Fietshelm en vertellen we je over veilig elektrisch fietsen!

Actualiteit

Meer ongelukken met elektrische fietsen

Actualiteit

Recente nieuwsberichten laten zien dat het aantal ongelukken met elektrische fietsen stijgt, vooral onder jonge fietsers. Bij Amslod schrikken we hiervan, maar het is ons bekend. Daarom wijden we op deze dag, de Dag van de Fietshelm, een artikel aan dit onderwerp. 

 

Bij Amslod stimuleren we veilig fietsen. Zo zijn al onze elektrische fietsen uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties om jouw rit zo veilig mogelijk te maken. Denk aan een LED-remlicht, heldere fietsverlichting die nooit leeg raakt en een slim antiblokkeerremsysteem. Zo kun je met een gerust hart de weg op, wetende dat je goed zichtbaar bent en veilig kunt remmen.

Veilig fietsen begint bij jou!

Dag van de Fietshelm

Veilig fietsen begint bij jou!

Veiligheid begint niet alleen bij de fiets - het begint ook bij jou! Op de Dag van de Fietshelm willen we het belang benadrukken van het dragen van een goede fietshelm.

 

Met het toenemend aantal fietsers komen ook de fietsongevallen en de bijbehorende letsels, waaronder hersenschade, steeds vaker voor. Daarom is vorig jaar de Dag van de Fietshelm in het leven geroepen. Een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met het HersenStrijd Fonds en de Hersenstichting. Met #dagvandefietshelm vragen we lokaal en nationaal aandacht voor dit belangrijke onderwerp. 

Heb je nog geen helm? Bezoek één van onze winkels en schaf een mooie, goed passende helm aan!

LED-remlicht

Cruciale veiligheidsfunctie

LED-remlicht

Je las het hierboven: het aantal e-bike doden neemt toe.

 

Stel je voor: je fietst door de stad. Plots moet je abrupt remmen voor een stoplicht, maar de auto achter je merkt het te laat op en een bijna-botsing volgt. Dit soort situaties zijn helaas bekend voor veel fietsers en kunnen worden voorkomen door remlichten op je elektrische fiets. Deze slimme functie geeft andere weggebruikers direct inzicht in jouw remgedrag. Wanneer je remt, lichten de LED-remlichten op, waardoor achterliggers precies zien dat je snelheid vermindert. Dit zorgt voor een duidelijk signaal en helpt onverwachte botsingen te voorkomen.

 

Overweeg bij je volgende elektrische fiets zeker een model met LED-remlichten. Ze maken het verschil tussen een stressvolle rit en een zorgeloos avontuur. Alle elektrische fietsen van Amslod beschikken standaard over het remlicht.

Jouw veilige fiets

Nu extra laag geprijsd

Jouw veilige fiets

Heb jij een veilige elektrische fiets en een goed passende helm? Goed bezig! Twijfel je aan de veiligheid van je fiets, heb je vragen over veilig fietsen of zoek je een nieuwe helm? Met een ruime keuze aan modellen, stijlen en functies is er voor iedereen wel een Amslod elektrische fiets die bij zijn of haar behoeften past. En met de nieuwste actieperiode - de Kampioenskorting - kun je nu extra voordelig een elektrische fiets aanschaffen. Met kortingen tot wel 600 euro bij inruil van je oude fiets, wordt veilig en comfortabel fietsen wel heel aantrekkelijk!

Meer lezen over de veiligheidsaspecten van onze elektrische fietsen? Klik hier.

Inruilweken

Ruil tijdens de Inruilweken jouw oude elektrische fiets in en ontvang tot wel 900,- korting op een gloednieuw exemplaar! Bezoek een winkel bij jou in de buurt voor een inruilvoorstel op maat.

Gratis proefrit

De beste manier om erachter te komen of een elektrische fiets bij je past, is door een proefrit te maken, bij je thuis of in een winkel!

x
loader
Bezig met laden...