Fietstroute: Ontdek de Meppelse Grachten en Luilekkerland

Fietstroute: Ontdek de Meppelse Grachten en Luilekkerland
Ga erop uit!

Ga erop uit!

Het fietsseizoen is weer in volle gang en wat is er nou beter dan lekker op pad met de elektrische fiets? Lees verder en ontdek de speciale route langs de Meppelse Grachten en Luilekkerland! 
Meppelse grachten en Luilekkerland

Fietsroute door Drenthe

Meppelse grachten en Luilekkerland

Je kunt de route downloaden als GPX-bestand of openen in de app via deze link
 
  • Lengte: 73.11 km
  • Thema: bloemen, cultureel, historisch
  • Duur: 4 uur 16 min
  • Route bevat:  31 knooppunten
Waar begint en eindigt de fietsroute?

Waar Amslod zijn oorsprong vindt

Waar begint en eindigt de fietsroute?

De fietsroute begint in het hart van Meppel, waar je de mogelijkheid hebt om te genieten van een kopje koffie in een van de gezellige cafés langs de gracht. Vanaf hier volg je de route die je meeneemt door smalle straatjes, langs historische gebouwen en uiteindelijk de stad uit richting het sprookjesachtige landschap van Luilekkerland, waar je je even in een andere wereld waant. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden en kun je genieten van de rust en natuur die deze regio te bieden heeft. De route eindigt weer in Meppel, na een verfrissende tocht door het serene Luilekkerland.

 

Nog een leuk feitje: Deze fietsroute neemt je mee naar Meppel in Drenthe, waar het verhaal van Amslod begon. In Meppel verkochten we onze eerste fietsen en bouwen we nog steeds voort aan het merk!

Verloop van de route

Verloop van de route

Start in het hart van Meppel

Begin je tocht in het centrum van Meppel, waar je langs schilderachtige grachten, historische gebouwen en gezellige eetgelegenheden fietst. Je passeert het historische treinstation en het bruisende marktplein voordat je verder trekt naar het platteland.

 

Verken het platteland

Op het platteland ontdek je adembenemende uitzichten en rustieke dorpen zoals Nijeveen en Kolderveen. Hier kun je volledig tot rust komen en genieten van de serene omgeving.

 

Plekken om te pauzeren

Tijdens je tocht zijn er tal van plekken om even te pauzeren. Bewonder de historische molens, geniet van een kop koffie in de zon, en ervaar de rijke geschiedenis van de omgeving.

 

Unieke plekken en uitzichten

De route biedt een prachtig zicht op het Drentse landschap, met unieke plekken zoals oude kastelen en schilderachtige boerderijen. Je komt langs pittoreske dorpspleintjes waar je de authentieke charme van Drenthe kunt opsnuiven.

Onderweg

Onderweg

Gezellige rustpunten

Onderweg zijn er meerdere uitkijkpunten waar je kunt stoppen om te genieten van adembenemende vergezichten over het groene landschap. De route is bezaaid met gezellige rustpunten zoals lokale boerderijwinkels en theetuinen, waar je kunt proeven van streekproducten en ambachtelijke lekkernijen. Maak een praatje met de vriendelijke locals en leer meer over de tradities en gebruiken van de regio.

 


Voor de natuurliefhebbers

Voor de natuurliefhebbers zijn er tal van natuurreservaten en parken langs de route, waar je kunt wandelen en de diverse flora en fauna kunt bewonderen. Deze fietsroute biedt niet alleen ontspanning en recreatie, maar ook een diepere verbinding met de prachtige Drentse natuur en cultuur.

 


Ontdek de verborgen parels van Drenthe

De route voert je langs kronkelende paden door weidse landschappen en schilderachtige natuurgebieden, waar je volledig tot rust kunt komen. Je fietst door bossen, langs uitgestrekte velden en pittoreske boerderijen, en krijgt de kans om de unieke flora en fauna van de regio te bewonderen.

 


Geniet van je tocht

Dus stap op je fiets, ontdek de verborgen parels van Drenthe, en geniet van een onvergetelijke tocht vol verrassingen en schoonheid. Veel fietsplezier gewenst!

Hoe plan je jouw perfecte fietstocht?

Hoe plan je jouw perfecte fietstocht?

  • Bereid je goed voor: Zorg dat je fiets in goede staat is en neem voldoende water en snacks mee.

  • Routekaart downloaden: Er zijn diverse apps en websites waar je de fietsroute kunt downloaden. Zo blijf je op het juiste pad.

  • Weersvoorspelling checken: Niets is zo veranderlijk als het weer, dus zorg dat je voorbereid bent op alle omstandigheden.

  • Vertrek op tijd: Start je tocht in de ochtend zodat je de hele dag de tijd hebt om te genieten van alles wat deze route te bieden heeft.

Uitverkoop 10-Daagse!

 

Wees er snel bij en profiteer van kortingen tot wel 1000,- tijdens de Uitverkoop 10-Daagse. Bezoek een van onze winkels of plan een proefrit aan huis en pak dit voordeel!

 

Bekijk de actie

Gratis proefrit

De beste manier om erachter te komen of een elektrische fiets bij je past, is door een proefrit te maken, bij je thuis of in een winkel!

x
loader
Bezig met laden...