Ons verhaal

Rond 1900 ontstond in Nederland de fietscultuur. Het fietsen werd gewoner en steeds meer Nederlanders kochten een eigen fiets. In het jaar 1915 startte Drentenaar Dolsma zijn eigen bedrijf in het dorpje Koekange. Zijn grote liefde en passie voor fietsen resulteerde in het behalen van zijn certificaat voor fietsenbouwer. Dolsma had grootse ideeën, die verder gingen dan het bouwen van ‘gewone’ fietsen. Zijn passie voor fietsen en zijn interesse in innovatie hebben geleid tot de bouw van zijn eerste gemotoriseerde fiets. Dit was een soort solex. Compleet en functioneel als deze fiets was, miste hij alleen nog een naam. Hij draaide zijn Nederlandse achternaam om en het merk Amslod was geboren.

2015

Het begin

2015

Geïnspireerd door Dolsma's verhaal, blazen Ronald en Bert, zijn nazaten, Amslod nieuw leven in. Met een bestelbus vol elektrische fietsen verkopen ze direct aan klanten thuis. Een bijzondere, nieuwe aanpak in de fietsenbranche, gericht op het direct aanbieden van topkwaliteit elektrische fietsen tegen de beste prijzen.

2016

De eerste winkel

2016

Het jaar van de eerste echte Amslod winkel in Meppel. “Het concept van mensen een proefrit aan huis aan te bieden werkt uitstekend, maar het is ook altijd goed om eigen showrooms te hebben.” In de eerste fysieke winkel van Amslod is voldoende ruimte om de modellen van Amslod te bekijken. Er is zelfs ruimte ìn de winkel om een stukje te fietsen als het regent buiten. 

2017

Ontwikkeling

2017

Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe elektrische fietsen bij Amslod, we gaan als een speer! Samen met lokale bedrijven dragen we bij aan plaatselijke evenementen en we, worden sponsor van het lokale voetbalteam MSC.  

2018

Uitbreiding

2018

Twee nieuwe winkels in Vianen en Cruquius openen hun deuren. Dit jaar introduceert Amslod ook vroegtijdig de modellen van 2019 om aan de vraag te voldoen. We zijn sponsor van het enorme sportevenement NOS Tour de France. Onze elektrische fietsen worden goed getest bij onder andere de ANWB. Inruilfietsen worden aan het ANWB Kinderfietsplan geschonken. Met oog op de toekomst tekenen we onze samenwerkingsovereenkomst met elektrische fiets-systemen leverancier Bafang. Amslod groeit, en we verhuizen naar een nieuw kantoorpand. 

2019

Groei

2019

We breiden verder uit met nieuwe winkels in Roermond en Assen. Onze elektrische fietsen scoren goed in onafhankelijke tests en we worden voor het eerst hoofdsponsor van de Drentse Fiets4Daagse.

2020

COVID-19

2020

Tijdens het jaar van COVID-19 herontdekt Nederland massaal het fietsen. Amslod draagt bij aan sportevenementen en opent winkels op meerdere locaties. We bieden onze diensten aan op afspraak en onze elektrische fietsen zijn nu verkrijgbaar in 11 winkels door het hele land.

2021

Terug naar normaal

2021

Na de pandemie vindt de Drentse Fiets4Daagse weer als vanouds plaats en Amslod verbindt zich opnieuw als hoofdsponsor. Dit jaar introduceren we ook onze eerste elektrische fietsen met in-frame accu, een baanbrekende innovatie. De verkoop van onze elektrische fietsen ging op een rustig tempo door.

2022

Grote stappen

2022

Een jaar met veel veranderingen. Op het gebied van service en klanttevredenheid zetten we grote stappen. In zo veel mogelijk winkels openden we een servicepunt waar consumenten terecht kunnen voor reparatie of onderhoud van een Amslod elektrische fiets. Ons motto? Klanten op weg helpen, en op weg houden. In 2022 hebben we veel nieuwe modellen elektrische fietsen geïntroduceerd. Ronald, één van de twee oprichters van Amslod, stapte eind dit jaar op als CEO. Marc, die op dat moment al COO was bij Amslod, nam de rol van Ronald over. 

2023

Droevig nieuws

2023

Het jaar begint met het droevige nieuws van het overlijden van medeoprichter Bert. Gedreven door zijn visie, zet Amslod zich met volle overtuiging in om zijn nalatenschap voort te zetten onder nieuwe leiding. Waar andere aanbieders van elektrische fietsen omvallen, blijft Amslod overeind.

 

En nu? 

 

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of net begint met elektrisch fietsen, ons deskundige team staat altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte fiets en accessoires die aansluiten bij jouw behoeften en voorkeuren. Kortom, bij Amslod bieden we meer dan alleen fietsen. We bieden een complete fietservaring waarbij kwaliteit, service en klanttevredenheid voorop staan. Dus stap op je Amslod-fiets en geniet van de rit!

 

x
loader
Bezig met laden...