Alles over de nieuwe Amslod 2021 e-bike collectie
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog18-nieuwe-collectieBlog-mobiel-+-post
maandag 15 maart 2021 - Sanne

Alles over de nieuwe Amslod 2021 e-bike collectie

U bent zich aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets. U wilt er zeker van zijn dat deze bij uw wensen past. U schaft de e-bike tenslotte voor een langere periode aan. Maak kennis met de nieuwe 2021 collectie e-bikes van Amslod. In dit blog leest u alles over de vernieuwde bagagedrager met het Easy Fix (MIK) Systeem op onze middenmotor e-bikes. Maar ook over de vertrouwde specificaties van een Amslod e-bike. Zo vindt u de Amslod e-bike die bij u past.

Welke type motor past bij u?

De nieuwe 2021 collectie e-bikes van Amslod is te verdelen in twee groepen: elektrische fietsen met een voorwielmotor en elektrische fietsen met een middenmotor. Welke type motor bij u past, hangt af waarvoor u de e-bike wilt gebruiken, de ene motor is immers niet beter dan de andere. Zo is een voorwielmotor bijzonder geschikt voor gebruik in de stad en is de middenmotor daarentegen bij uitstek geschikt voor een heuvelachtig gebied. Naast het type motor van een e-bike is het belangrijk om op het aantal newtonmeter (Nm) te letten. De newtonmeter bepaalt de sterkte van de aandrijving. Wij leggen u het verschil tussen deze twee motoren graag uit.

Amslod 2021 e-bike met een voorwielmotor

De voorwielmotor van een Amslod e-bike is geruisloos en krachtig. De voorwielmotor heeft een aandrijving tot wel 50 Nm. Deze motor is met name geschikt voor het fietsen in de stad en voor woon- en werkverkeer. U kiest zelf de mate van ondersteuning. Een Amslod e-bike met een voorwielmotor is geschikt voor intensief dagelijks gebruik.

Amslod 2021 e-bike met een middenmotor

De extra krachtige middenmotor van een Amslod e-bike heeft standaard een aandrijving van 80 Nm.  In het midden van de fiets (dichtbij de trapas) bevindt zich de motor, hierdoor ontstaat een goede gewichtsverdeling. Een middenmotor is ook geschikt voor een heuvelachtig gebied. Doorgaans wordt een middenmotor met 60 Nm aangeraden voor een heuvelachtig gebied. Met de krachtige 80 Nm middenmotor van een Amslod e-bike zit u dus goed.

Om te bepalen welk type motor met de daar bijhorende rijervaring bij u past, is het verstandig om altijd een proefrit te maken. Bij Amslod maakt u gratis een proefrit op de nieuwe collectie 2021 modellen. Dit kan aan huis, u test de e-bike gemakkelijk in uw eigen straat, of in één van onze Experience Centers die gevestigd zijn door heel Nederland.

Blog18-nieuwe-collectieHorizontaal

Bagagedrager met het Easy Fix (MIK) Systeem

De nieuwe collectie 2021 middenmotor modellen van Amslod bevatten het unieke Easy Fix (MIK) Systeem. Hiermee klikt u eenvoudig fietsaccessoires op de bagagedrager zonder ingewikkelde montage, zoals ruime fietstassen en handige fietsmanden, maar ook de hondenmand voor uw trouwe viervoeter.

De Amslod dubbele fietstas

Speciaal voor de nieuwe collectie 2021 e-bikes heeft Amslod een fietstas ontwikkeld. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs. De Amslod fietstas heeft een modern design met oranje accenten. Het is een ruime fietstas met een inhoud van 32 liter. Met de elastische flessenbanden en het aansnoerkoord blijven uw boodschappen op hun plek. De reflecterende zijden zorgen voor extra zichtbaarheid in het donker, wel zo veilig. De Amslod fietstas sluit middels een kliksluiting.

De Amslod dubbele fietstas is exclusief verkrijgbaar via onze e-bike accessoire webshop.

MikSys Blogpagina-01

De vertrouwde specificaties van een Amslod e-bike

Amslod Dynamic Drive

Amslod Dynamic Drive is de meest innovatie en gebruikte functie op een Amslod e-bike. Het Dynamic Drive systeem zorgt voor de ideale rijeigenschappen tijdens verschillende omstandigheden. Zoals een harde tegenwind of juist wind mee. Amslod Dynamic Drive houdt de energiebehoefte van de motor op peil. Dit komt de actieradius ten goede.

Amslod Dynamic Drive beschikt over twee standen: de ECO-modus en de SPORT-modus. U schakelt eenvoudig tussen de standen via de controller op het stuur. De krachtige SPORT-modus geeft extra power bij weerstand, zoals een steile helling of het inhalen van een andere weggebruiker. De SPORT-modus heeft een rode kleurstelling op het kleurendisplay. De energiezuinige ECO-modus is comfortabel en zorgt voor het behalen van een grote actieradius. De ECO-modus heeft een groene kleurstelling op het kleurendisplay. De motor reageert rustig op veranderde omstandigheden.

Het heldere kleurendisplay

De 2021 e-bikes van Amslod beschikken over een 3,5 LCD-kleurendisplay. Dit kleurendisplay is met direct zonlicht duidelijk afleesbaar. Het kleurendisplay geeft de berijder de benodigde informatie tijdens een fietstocht. Wanneer het buiten schemerig of donker is dan zorgt de lichtsensor voor automatische fietsverlichting, wel zo veilig! Daarnaast heeft het kleurendisplay een USB-aansluiting, handig voor het opladen van uw fietsnavigatie of mobiele telefoon.

De krachtige 600 Wh accu

Alle nieuwe 2021 e-bikes van Amslod zijn uitgerust met een 600 wattuur accu en het krachtige 43-volt systeem. In Nederland worden de meeste e-bikes met een capaciteit van 300 of 400 wattuur met een 36-volt systeem geleverd. Een Amslod e-bike beschikt over een grotereactieradius met de 600 wattuur accu. Het unieke 43-volt systeem van Amslod zorgt voor een evenwichtige ontlading van de accucellen. Naast een langere levensduur van de accu zorgt deze evenwichtige ontlading voor minder energieverspilling en daarmee een grotere actieradius.

BlogachttiendrieHorizontaal

Maak een gratis proefrit

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen. Tijdens het maken van een proefrit test u de e-bike en beantwoordt onze e-bike adviseur al uw vragen. De nieuwe 2021 collectie e-bikes van Amslod zijn op twee manieren te testen: een gratis proefrit aan huis of een bezoek aan een Experience Center in de buurt.

Onze Experience Centers zijn gevestigd door heel Nederland. Amslod volgt de richtlijnen van het RIVM en wij zorgen daarom voor extra hygiënemaatregelen. Alle Experience Centers zijn gewoon geopend, bekijk de actuele openingstijden.

In deze tijd kunnen wij ons voorstellen dat u misschien liever thuis blijft. Geen probleem! Amslod komt graag na u toe voor een gratis proefrit. Uiteraard houden we ons ook dan aan de maatregelen van het RIVM. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.