Het verhaal achter Amslod
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-3-verhaal-achter-amslod-omslagBlog-mobiel-+-post
maandag 23 maart 2020 - Sanne

Het verhaal achter Amslod

Een stukje geschiedenis

Sinds 2015 is het Nederlandse merk Amslod in snel tempo uitgegroeid tot één van de grootste e-bikemerken van Nederland. Echter is het geen nieuw fietsmerk, maar een merk dat een comeback heeft gemaakt. In 1915 besloot meneer Dolsma, een gediplomeerd fietsenbouwer uit Drenthe, een gemotoriseerde fiets te maken. Dit was een soort Solex. Meneer Dolsma had zijn naam omgedraaid, waarmee het fietsmerk Amslod geboren was. Een paar generaties later hebben nazaten van Dolsma gezorgd voor een revolutionaire comeback van dit indertijd al vooruitstrevende Nederlandse fietsmerk: Amslod!

Blog-3-verhaal-oude-fotoBlog-mobiel-+-post

De unieke aanpak van Amslod!

Rechtstreeks van de fabrikant

Een nieuwe logistieke aanpak! Bij Amslod gaat het bewust anders. Van oudsher worden in Nederland de beste fietsmerken alleen verkocht bij een lokale fietsenwinkel. Hierdoor zitten er tussen de fabrikant en de consument altijd twee schakels: de winkelier en de grossier. Bij Amslod worden deze twee tussenschakels uit de keten gehaald, hierdoor levert Amslod direct van de fabrikant aan u. Door deze tussenschakels weg te halen bent u direct tot 40% voordeliger uit. De aanschaf van een e-bike is ondanks dat een grote investering. Misschien wilt of kunt u deze niet in één keer afreken, in dat geval kan u gebruik maken van de Amslod Betaalservice.

Het belang van een proefrit

Een e-bike is een grote aankoop waar u een weloverwogen beslissing over wilt maken. U schaft de e-bike tenslotte voor een langere tijd aan en daarom wilt u er zeker van zijn dat de e-bike bij u past. Gaat u bijvoorbeeld voor een voorwielmotor of een middenmoter? Een lage of hoge instap? En hoe is het gesteld met het zitcomfort? Welk design spreekt u aan? Allemaal vragen die u beantwoordt wil hebben voordat u een e-bike aanschaft.

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen! Daarom is een proefrit van de e-bike die u op het oog heeft ook zo belangrijk. Breng hiervoor een bezoekje aan een Amslod Experience Center, bijvoorbeeld in Meppel of Roermond. Naast de Experience Centers door heel Nederland komt Amslod ook bij u thuis voor een gratis proefrit. U kunt dan in alle rust en in uw eigen omgeving de verschillende e-bikes van Amslod testen, ideaal!

Blog-3-afbelding-1-sfeerBlog-mobiel-+-post

Tot 5 jaar garantie

Wanneer u een elektrische fiets aanschaft wilt u meer weten over de garantie en de service. Amslod heeft kwalitatief hoogwaardige onderdelen die uitgebreid getest zijn. Daarom geeft Amslod tot vijf jaar volledige productgarantie op nieuwe e-bikes. Deze garantie geldt voor alle kostbare elektronische onderdelen, dus ook voor de accu, de motor en het kleurendisplay. Daarnaast ontvangt u op de aluminium frameconstructie maar liefst tien jaar garantie.

Amslod heeft gediplomeerde servicemonteurs door het hele land en deze zijn elke dag bij u in de buurt. Waar u ook in Nederland bent, thuis op uw werk of op uw vakantieadres, bij schade of pech kunt u terecht bij één van onze servicepunten of komen wij bij u langs om uw e-bike snel en deskundig te repareren. 

Onderhoudsbeurt

Alles wat u veel gebruikt slijt, zo ook uw e-bike. Zo kunnen een aantal onderdelen na verloop van tijd een beetje uitrekken. Of wat dacht u van de accu, de capaciteit wordt op termijn steeds een beetje minder. Naast het tijdsverloop heeft het aantal keren opladen ook effect op de accucapaciteit. Dit herkent u wellicht van de accu van uw telefoon of boormachine.

Vanzelfsprekend wilt u dat uw e-bike zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het van belang om onderhoudsbeurten uit te laten voeren. Zo adviseren wij om na de eerste 500 km of na zes maanden de eerste servicebeurt te plannen. Vervolgens raden wij aan om minimaal één keer per jaar onderhoud te laten uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt bijvoorbeeld de bandenspanning gecontroleerd, worden de remmen en versnellingen nagekeken en de kettingspanning nagelopen. Uniek en ideaal is dat, naast onderhoud bij één van onze vele servicepunten, Amslod de onderhoudsbeurten ook aan huis aanbiedt. Zo bent u na pech snel weer onderweg. 

Ervaar zelf het fietscomfort van de Amslod e-bikes!
Bezoek één van onze Experience Centers of vraag een gratis proefrit bij u thuis aan.