Elektrische fietsen

Welke elektrische fiets past bij jou?

Bekijk onze collecties

Welke elektrische fiets past bij jou?

Scroll naar beneden en vind ons collectieoverzicht. Klik op één van de collecties om meer te lezen over de fietsen in de betreffende collectie. Onderaan de pagina vind je veelgestelde vragen en antwoorden die je kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe elektrische fiets.

amslod - dé nederlandse elektrische fietsen specialist

Specialist in elektrische fietsen

Nederlands vakmanschap

Eigen winkels in heel Nederland

Prijswinnende elektrische fietsen

Uitgebreide garantie en service

Samenwerking met
A-merken

Collecties

Welk type fiets past bij jou?

Active
Max

  • chevron-right Standaard grote 540 Wh accu
  • chevron-right Vering voorvork en zadelpen
Bekijk deze collectie chevron-right

Active
Plus

  • chevron-right Sterke 80 Nm middenmotor
  • chevron-right Comfortabele fietshouding
Bekijk deze collectie chevron-right

Premium
Plus

  • chevron-right Tot 150 KM actieradius
  • chevron-right Vering zadelpen
Bekijk deze collectie chevron-right

Comfort
Flow

  • chevron-right Accu in frame
  • chevron-right Tot 110 KM actieradius
Bekijk deze collectie chevron-right

Active
Classic

  • chevron-right Tot 150 KM actieradius
  • chevron-right Sterke 80 Nm middenmotor
Bekijk deze collectie chevron-right

City
Elite

  • chevron-right Wendbaar en licht
  • chevron-right Ideaal voor in stad/dorp
Bekijk deze collectie chevron-right

Kampioenskorting

De Luton is ANWB Goed getest 2024, dat gaan we vieren! Onze Active Max en Active Plus collectie nu met 300 euro korting. Elektrische fiets inruilen? Dan ontvang je nog eens 300,- inruilkorting en fiets je al voor 1999,-

Gratis proefrit

De beste manier om erachter te komen of een elektrische fiets bij je past, is door een proefrit te maken, bij je thuis of in een winkel!

HOE KIES JE DE BESTE ELEKTRISCHE FIETS?

maak een weloverwogen keuze

HOE KIES JE DE BESTE ELEKTRISCHE FIETS?

Je kiest de beste elektrische fiets aan de hand van jouw voorkeuren op het gebied van de motor, de kosten, de veiligheid, het comfort en nog veel meer. In de veelgestelde vragen hieronder vind je waar je op moet letten tijdens het kiezen van een nieuwe elektrische fiets. 

Hoe zit het met de garantie bij Amslod?

aanvullende garantieopties

Hoe zit het met de garantie bij Amslod?

Bij Amslod bieden we een uitgebreide productgarantie tot wel 5 jaar op onze elektrische fietsen. Ontdek alle elektrische fietsen en verschillende service- en garantiepakketten bij een Amslod winkel bij jouw in de buurt of lees meer op amslod.nl/service/garantie

Voorwiel- of middenmotor?

De positie van de motor uitgelegd

Voorwiel- of middenmotor?

De motor van een elektrische fiets kan geplaatst zijn in het voorwiel, achterwiel of in het midden. De keuze voor de motorpositie hangt af van persoonlijke voorkeuren. Bezoek onze winkels voor een proefrit.

 

Een voorwielmotor trekt je vooruit en vergemakkelijkt het starten, wat veel gebruikers prettig vinden. Motoren in het voorwiel zijn echter meestal kleiner en minder krachtig.

 

Middenmotoren, vaak in de trapas geïntegreerd, bieden natuurlijk aanvoelende ondersteuning en extra kracht, ideaal voor uitdagende routes en heuvels.

 

 

 

voordelen van elektrische fietsen van Amslod

ten opzichte van gewone fietsen

voordelen van elektrische fietsen van Amslod

Makkelijker, sneller, actiever. Last van tegenwind of heuvelachtig terrein? Niet met een elektrische fiets. De elektrische aandrijving maakt trappen eenvoudiger. Met een snelheid tot 25 km/u ben je een stuk sneller op je bestemming. Met de elektrische fiets laat je de auto eerder staan en blijf je in beweging. Goed voor je gezondheid, het milieu én je portemonnee.

Over elektrische fietsen, de mogelijkheden en de voordelen

Veelgestelde vragen

Wat maakt een Amslod de beste elektrische fiets?
minus
plus

Als je kiest voor Amslod, kies je voor de beste elektrische toerfiets om zorgeloos te kunnen genieten van de wereld om je heen. Onze elektrische fietsen van Nederlandse makelij zijn gemaakt met de beste onderdelen, unieke aluminium frameconstructies en de nieuwste technologieën.

Hoe zorg je ervoor dat je elektrische fiets in topconditie blijft?
minus
plus

Regelmatig onderhoud van je elektrische fiets is belangrijk, vooral in de winter, om wachttijden te voorkomen en snel weer onderweg te zijn.

Houd je elektrische fiets schoon.

Als je elektrische fiets niet binnen staat, bescherm hem dan tegen slecht weer met een geschikte hoes.

Maak je elektrische fiets na elk gebruik droog en zorg ervoor dat de banden altijd goed zijn opgepompt voor een soepele rit.

Bewaar je accu op kamertemperatuur en laad deze ook op bij kamertemperatuur voor het beste resultaat.

Berg nooit een lege accu op, dit kan diepteontlading veroorzaken.

Waar kan ik naartoe met mijn Amslod voor een servicebeurt?
minus
plus

Ons unieke servicenetwerk is er om jou de allerbeste elektrische fiets service te bieden. Of je nu langs gaat bij een Amslod servicepunt in de buurt of kiest voor luxe service aan huis, we zijn er altijd voor je! Lees meer over onze servicepakketten op amslod.nl/service

Welke elektrische fietsen voor dames biedt Amslod aan?
minus
plus

Bij Amslod hebben we sportieve modellen voor vrouwen en/of elektrische fietsen voor dames. In onze winkels en webshop vind je zowel elektrische dames- als herenfietsen. Het grootste verschil tussen de seksen is de hoogte van de instap. 

Welke elektrische fietsen voor heren biedt Amslod aan?
minus
plus

Bij amslod hebben we diverse hoge instap modellen voor mannen en/of elektrische fietsen voor heren. De herenmodellen - met hoge instap - zijn te vinden in de Comfort Flow, Active Plus en City Elite collecties. Afhankelijk van de aspecten die jij persoonlijk belangrijk acht, kun je de juiste elektrische fiets voor heren kiezen.

Wat is het voordeel van een elektrische fiets ten opzichte van de auto?
minus
plus

Laat de auto wat vaker staan en ga er lekker op uit met de fiets. Met de elektrische fietsen van Amslod heb je altijd de wind in de rug én ga je veilig de weg op. Doordat je met een elektrische fiets files automatisch vermijd, ben je in een mum van tijd op je bestemming. Je betaalt geen brandstof en het opladen van je accu kost bijna niets. 

Op onze website en in onze winkels vind je elektrische fietsen voor dames en heren. Bekijk alle modellen en boek een proefrit in een Amslod winkel. Online vind je veel verschillende elektrische fietsen. Maar welk exemplaar is het beste? We raden aan om op basis van veiligheid, actieradius, accu-levensduur, accupositie en motorpositie bepaalde afwegingen te maken. Maar als jij bijvoorbeeld comfort het meest belangrijk vindt, maak dan op basis daarvan een keus! 

Welke factoren dragen bij aan veiligheid op de elektrische fiets?
minus
plus

Elektrische fietsen kunnen snelheden halen tot 25 km/u. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een degelijk exemplaar met goede grip. Let bij de aanschaf van een elektrische fiets of deze is voorzien van geïntegreerde remlichten, anti-lek banden, geleidelijke start-stopfuncties en remmen met een antiblokkeersysteem. Dit zorgt voor comfortabeler en veiliger fietsplezier. Ook andere zaken - zoals garantie en een servicenetwerk - zorgen ervoor dat je zorgeloos blijft doorfietsen. Ontdek alle veiligheidsfactoren van Amslod om veilig te fietsen.

Wat maakt de actieradius van een elektrische fiets een belangrijke factor?
minus
plus

Is de accu halverwege de fietstocht leeg? Dan moet je harder trappen. Zorg daarom dat je een elektrische fiets kiest met een hoge actieradius. Meestal geldt: hoe groter de capaciteit van de accu, hoe langer deze meegaat. Kies voor een capaciteit die past bij je fietsbehoeftes. Een accu van 540 Wattuur kan onder ideale omstandigheden tot 130 kilometer meegaan, maar geeft gemiddeld zo’n 70 tot 90 kilometer fietsplezier. Ruim voldoende voor lange of meerdere fietstochten.

Heb je zelf invloed op de accu levensduur?
minus
plus

De accu van je elektrische fiets kun je vergelijken met je longen. Ongetraind een marathon lopen is geen slim idee, een elektrische fiets met een slechte accu kopen evenmin. De accu’s van Amslod gaan lang mee en worden in onafhankelijke tests regelmatig bekroond om hun uitmuntende rijeigenschappen, vooruitstrevende techniek, ultiem comfort en de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Je kunt zelf de accu-levensduur behouden door bijvoorbeeld de accu in de winter in huis te leggen - daarmee voorkom je diepontlading. Ook de juiste bandenspanning en het geschikte rijprogramma dragen bij aan de prestaties van de accu. Meer tips over het gebruik van de accu’s lees je in ons blog.

Is de positie van de accu een bepalende factor tijdens het fietsen?
minus
plus

De accu van je elektrische fiets kan onder de bagagedrager kan zitten of verwerkt in het frame. De accupositie heeft geen invloed op de kwaliteit, wel op het zwaartepunt van de fiets. Hierin is persoonlijke voorkeur leidend. Plan een proefrit in de winkel om erachter te komen wat je voorkeur hierin heeft.

Wat kost de beste elektrische fiets?
minus
plus

De goedkoopste elektrische fiets start vanaf 1.399 euro. Afhankelijk van het type motor, de accu, de maat van de elektrische fiets en eventueel extra opties wordt de prijs bepaald. Bekijk de aanbiedingen van Amslod voor de beste deals. Bekijk de meest actuele en exclusieve deals voor onze elektrische fietsen op onze elektrische fietsen aanbiedingen pagina.

Winkel bezoeken

Brochure aanvragen

Klantenservice

Actie bekijken

Graag begeleiden we je naar de juiste bestemming

Hoe kunnen we je helpen?

Winkel bezoeken

Bezoek een van onze winkels door het hele land.

Winkels

Brochure aanvragen

Ontvang onze gratis brochure vol informatie over onze fietsen.

 

Gratis brochure

Klantenservice

Vragen? Neem eenvoudig contact op met ons op!

 

Contact 

Acties bekijken

Bekijk onze aanbiedingen en scoor de beste deals. 

 

Aanbiedingen

x
loader
Bezig met laden...