Trek erop uit! Gratis fietsroute: Spot de Big Five
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-9-Big-FiveFotoStramien2022Blog-mobielpost
maandag 25 juli 2022 - Sanne

Trek erop uit! Gratis fietsroute: Spot de Big Five

Stap op uw Amslod e-bike en ontdek de Big five van Drenthe!

In dit blog delen we een gratis én unieke fietsroute met u: een indrukwekkende fietstocht van maar liefst 100 kilometer langs de ‘Big Five’ van Drenthe. Beleef de rijke historie en prachtige natuur van deze noordelijke provincie fietsend op uw Amslod e-bike. Deze unieke fietsroute biedt u de mogelijkheid om vijf van de tweeënvijftig Hunebedden te bezichtigen. Stap op uw Amslod e-bike en ontdek Drenthe.

PuntenRolde

In het kort

Afstand: circa 100 km

Duur: ongeveer 4,5 uur

Start: Brink 1, 9466PE Aa en Hunze

www.fietsnetwerk.nl

Fietsroute: Spot de Big Five

Heeft u de Big Five van Drenthe al gezien? Fiets deze gratis en unieke route met uw Amslod e-bike. De provincie Drenthe heeft een rijke historie en een prachtige natuur, het thema van deze fietsroute is dan ook: dorpen en historisch. De unieke fietsroute biedt u de mogelijkheid om vijf van de tweeënvijftig Hunebedden te bezichtigen. Inclusief het grootste Hunebed van bijna drieëntwintig meter lang die in Borger gevestigd is. Ook ontdekt u in het Hunebedcentrum te Borger alles over het ontstaan van de Hunebedden en hoe de mensen destijds leefden.

Onderweg komt u langs verschillende horecagelegenheden waar u kunt genieten op het terras. Tip! Breng een bezoek aan de Keramiektuin, het is de moeite waard om hier even uit te rusten onder het genot van een hapje en een drankje.

De fietsroute komt langs Rolde, Emmen en Borger. Wanneer de fietsroute net wat te lang is voor één dag kunt u een overnachting boeken. De volgende dag vervolgd u de route met uw Amslod e-bike en kunt u ze alle vijf afvinken. Liever een stukje afsnijden? Dat kan. Let op! U komt dan niet langs de complete Big Five.

KaartRolde

De fietsroute op uw telefoon

De fietsroute is opgesteld aan de hand van knooppunten, zodat u gemakkelijk de route kunt fietsen. Scan de onderstaande QR-code en bekijk de knooppunten van de fietsroute op uw mobiele telefoon, wel zo makkelijk!

Wanneer u de gratis Fietsnetwerk App download heeft u tijdens uw fietsroute alle actuele informatie bij de hand. U leest uitgebreide informatie over de omgeving en de bezienswaardigheden. Daarbij voorziet de app u van informatie over pauzeplaatsen. De pauzeplaatsen kunt u eventueel combineren met een hapje en drankje.

We wensen u veel fietsplezier gedurende de fietsroute door Drenthe. Gaat u deze fietsroute fietsen, dan ontvangen we graag een leuke foto van uw fietstocht via klantiskoning@amslod.nl. De origineelste en leukste foto’s worden door ons op social media geplaatst

QR-CodeRolde

Nog geen Amslod e-bike?

De beste manier om te kiezen welke e-bike bij u past is om deze uit te proberen! Onze Experience Centers zijn gevestigd door heel Nederland en in België. Kom een gratis proefrit maken en ontvang deskundig advies van onze e-bike adviseurs. U kunt zonder afspraak de Amslod Experience Centers bezoeken.

Wilt u een persoonlijke afspraak plannen? Dat kan eenvoudig via de afsprakenplanner.

Liever de Amslod e-bikes testen in uw eigen omgeving? Geen probleem! Amslod komt graag na u toe voor een gratis proefrit in uw eigen straat. Een vrijblijvende proefrit vraagt u eenvoudig aan via het online formulier.