Wat is het gewicht van mijn Amslod e-bike?
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Inzet Hero1 gewicht e-bike
maandag 17 april 2023 - Aniek

Wat is het gewicht van mijn Amslod e-bike?

Bent u net als andere Amslod klanten ook benieuwd naar het gewicht van uw Amslod e-bike? We vertellen u er graag wat meer over. Lees hieronder alles over de verschillende collecties van Amslod en het gewicht per e-bike.

Goed om te weten: de accu van uw Amslod e-bike weegt ongeveer 3.5 kilo.

Active Plus Collectie

De Active Plus collectie bestaat uit een aantal krachtige allrounder e-bikes. De fietsen beschikken over een oersterke middenmotor, anti-lekbanden en een comfortabel zadel. De e-bikes uit de Active Plus collectie wegen inclusief accu gemiddeld 30 kg.

Active Max Collectie 

De Active Max collectie bestaat uit een aantal e-bikes met Amslod MAX middenmotor, grote accu en aluminium velgen met 4D-spaaktechnologie. De populaire, veelzijdige e-bikes uit de Active Max collectie wegen rond de 29 kilo, inclusief accu.

Gewicht e-bike blog 3

Comfort Flow Collectie

De Comfort Flow collectie is een populaire keuze onder fietsliefhebbers vanwege de voorwielmotor en de comfortabele Nederlandse zithouding. De e-bikes bieden een soepele rijervaring, ook geschikt voor mensen die wat minder goed te been zijn. Het gewicht van deze e-bikes is ongeveer 29 kg (inclusief accu).

City Elite Collectie

De City Elite is dé stadsfiets van Amslod. De City Elite collectie bestaat uit sportieve, compact en wendbare fietsen. De e-bikes worden gekenmerkt door het lichtgewicht aluminium frame, de betrouwbare middenmotor en de stijlvol weggewerkte accu in het frame: het is bijna niet zichtbaar dat het een e-bike is. De City Elite e-bikes met middelhoge instap wegen inclusief accu slechts 23,6 – de e-bikes met hoge instap 25,4 kg. Het lichtere gewicht van de e-bikes maakt ze extra wendbaar. Dit maakt de fietsen een uitstekende optie voor korte afstanden en gebruik in de stad.

Gewicht e-bike blog 4

Premium Plus Collectie

De Premium Plus collectie bestaat uit hoogwaardige e-bikes, geleverd met een tal aan functies, waaronder een krachtige middenmotor, hydraulische schijfremmen en een stijlvol weggewerkt veringssysteem. De Premium Plus e-bikes wegen inclusief accu rond de 30,5 kg. Het hogere gewicht wordt gerechtvaardigd door de talloze functies waarover deze prachtige e-bike beschikt. De revolutionaire e-bikes zijn de krachtigste e-bikes op de markt: deze fietsen kunnen ieder landschap aan!

Ervaar zelf het verschil tussen een lichtere en zwaardere Amslod e-bike bij een Experience Center in de buurt.

Is een zwaardere e-bike een nadeel?

Is het dan een nadeel dat mijn e-bike zwaarder is? Zeker niet! Een zwaardere e-bike biedt veel stabiliteit, soepel rijgedrag en vaak verhoogde duurzaamheid. Dit komt omdat het gewicht van een e-bike vaak wordt bepaald door de kwaliteit van de componenten en materialen waarover de fiets beschikt. Een hoogwaardige e-bike weegt daarom vaak wat meer, maar biedt ook een langere levensduur en betere algehele prestaties.

Gewicht e-bike blog 2b

Ervaar het zelf

Houd uw eigen specifieke wensen en behoeften in gedachten bij het kiezen van een Amslod e-bike; focus niet alleen op het gewicht. Ervaar zelf de verschillende gewichten van de e-bikes en maak een proefrit bij een Amslod Experience Center in de buurt. Als u duurzaamheid, kracht en betrouwbaarheid belangrijk vindt kan een zwaardere e-bike de juiste keuze voor u zijn. Wees dus niet bang dat uw e-bike aan de zware kant is; dit kan een teken zijn dat u hebt geïnvesteerd in een e-bike van hoge kwaliteit!