Alles over het onderhoud van uw Amslod e-bike
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog 15 onderhoud aangepast
woensdag 7 december 2022 - Aniek

Alles over het onderhoud van uw Amslod e-bike

De wintermaanden staan voor de deur: voordat u het doorhebt is het alweer kerst! Misschien betekent dit dat uw e-bike minder vaak gebruikt wordt de komende tijd. In dat geval is dit het uitgelezen moment om eens goed na te denken over het onderhoud van uw e-bike. Goed onderhoud is niet alleen van belang voor uw fietsplezier maar ook voor het behoud van uw garantie. Op het gebied van onderhoud kunt u zelf een aantal dingen doen. De monteur doet de rest. We leggen het u hieronder graag uit.

Het is de hoogste tijd om een onderhoudsbeurt aan te vragen! Consequent onderhoud zorgt ervoor dat alle onderdelen van uw e-bike optimaal blijven: zo gaat uw e-bike zo lang mogelijk mee. Het is verstandig uw onderhoudsbeurt te plannen tijdens de winterperiode. Zo voorkomt u wachttijden tijdens het fietsseizoen en bent u direct klaar voor het voorjaar.

Blog onderhoud 15 2

Wat doet de Amslod monteur tijdens de eerste onderhoudsbeurt?

We horen u denken: 'Wat doet een Amslod monteur dan precies tijdens het eerste onderhoud?'. U leest het hieronder. In dit geval hebben we naar de details gevraagd bij Amslod monteur Nick. Hij begint met het ophangen van de e-bike. Zo gaat hij verder te werk:

 1. Hij controleert de spaakspanning van het achterwiel en controleert het achterwiel op slagen of krommingen.
 2. De kettingkast wordt vervolgens verwijderd. De spanning van de ketting en de staat van de ketting worden gecontroleerd. Daarna komen de tandwielbladen en de versnellingen aan bod. De bouten en moeren worden aangedraaid waar nodig. Hierna wordt de kettingkast weer bevestigd.
 3. Dan controleert hij het voorwiel: zitten de bouten en moeren nog goed vast, zijn de spaken nog goed gespannen, zitten er slagen of krommingen in het wiel?
 4. De remmen moeten goed afgesteld zijn. De monteur controleert de remmen daarom zorgvuldig en waar nodig stelt hij ze af. Bij controle worden de remmen ingevet.
 5. Vervolgens wordt de fiets weer op de grond gezet en wordt de stuurpen gecontroleerd. Is ook bij de stuurpen alles in orde? Zit hij nog goed vast?
 6. Hij zet de 'trip' op het LCD-kleurenscherm op 0. De laatste stap is het oppompen van de banden.
Blog 15 onderhoud 3

U kunt het onderhoud door een Amslod monteur zelf aanvragen. Wij raden aan om de allereerste onderhoudsbeurt in ieder geval na ongeveer 500 afgelegde kilometers uit te laten voeren door een monteur van Amslod. Dit kan bij een servicepunt bij u in de buurt of bij u thuis. Vraag de onderhoudsbeurt gemakkelijk aan via amslod.nl.

Na de eerste onderhoudsbeurt wordt aangeraden jaarlijks uw fiets te laten controleren bij Amslod, bij voorkeur in de wintermaanden. Zo kunt u zodra het fietsseizoen aanbreekt volop fietsen en voorkomt u wachttijden.

Blog 15 onderhoud 4

Zelf aan het werk!

Naast het werk van de monteur kunt u zelf een aantal dingen doen om uw Amslod e-bike te onderhouden. Hieronder vindt u een aantal tips voor het onderhoud van uw e-bike en uw accu:

E-bike:

 • Reinig uw e-bike regelmatig. Wij adviseren u consistent schoon te maken. In onze webshop vindt u een aantal reinigingsartikelen die hierbij kunnen helpen. Lees meer over de schoonmaak van uw e-bike in ons blog.
 • Als uw e-bike niet binnenshuis staat, beschermt u uw e-bike zo goed mogelijk tegen verschillende weersomstandigheden door er een hoes omheen te doen. De hoes beschermt de fiets in de winter tegen ijs, vuil en sneeuw en in de zomer tegen hitte, stof en harsvlekken. U bestelt de hoes in onze webshop.
 • Maak bij voorkeur de e-bike droog na ieder gebruik, zorg ervoor dat de banden altijd goed zijn opgepompt voor een soepele rit.
Blog onderhoud 15 5

E-bike accu:

 • Draag bij aan een optimale levensduur van uw e-bike accu! Een goede eerste stap is het bewaren van de accu op kamertemperatuur.
 • Laad de accu ook op bij kamertemperatuur. Zo is de ‘starttemperatuur’ van de accu hoger. Dit heeft een gunstig effect op de actieradius.
 • Berg nooit een lege accu op. Als u een leeggereden accu in de kou opbergt kunt u diepteontlading in de hand werken.

Hopelijk heeft u door het lezen van dit blog een aantal dingen kunnen leren over de onderhoudsbeurt van Amslod en over het zelf onderhouden van uw Amslod e-bike.

Meer blogs zoals deze lezen en meer leren over uw e-bike en Amslod? Bekijk hier de andere blogs van Amslod.

Vraag direct uw e-bike onderhoudsbeurt aan bij een Amslod servicepunt in de buurt.