In de spotlight: de Aston MTX-600
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog-2-afbeeldingen-headersBlog-mobiel-+-post
maandag 16 maart 2020 - Sanne

In de spotlight: de Aston MTX-600

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een e-bike, kan u misschien door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog geven wij u alle ins en outs over één van Amslods meest opvallende e-bikes; de Aston MTX-600. Deze elektrische fiets kan elke route aan, dit komt door de krachtige middenmotor (80 Nm). Deze opvallende e-bike beschikt over een lage instap, zo zijn uw voeten snel en veilig bij de grond. 

Van de stad tot aan toertocht 

De Aston MTX-600 is uitgerust met een krachtige middenmotor. Bij een e-bike met een middenmotor ligt het zwaartepunt in het midden van de fiets (bij de trapas). Hierdoor is de elektrische fiets goed in balans en beschikt het over een stabiele wegligging. Een middenmotor geeft de meest natuurlijke fietservaring. De M400-motor van het merk Bafang biedt een aandrijving van 80 Nm (newtonmeter). Ter vergelijking: veel e-bikes worden geleverd met een minder krachtige motor van 40 Nm of 60 Nm.

Of u nu in een heuvelachtig gebied fietst of een klein boodschappenrondje in de stad gaat doen; de Aston MTX-600 is de ideale e-bike voor elke gelegenheid. Zo ervaart u geen geluidshinder en is de stille motor extra prettig wanneer u een steile helling beklimt. Nog een kleine tip van Amslod, bij een heuvelachtig gebied wordt minimaal een 60 Nm motor aangeraden.

Blog-2-Aston-brug-afbeelding-1Blog-mobiel-+-post-20210517111014939

Een krachtige accu met een grote actieradius

Naast een sterke motor is een bijhorende krachtige accu een belangrijk onderdeel van uw e-bike. De accu is namelijk bepalend voor de actieradius. De actieradius van een elektrische fiets drukt uit hoeveel kilometer u kunt fietsen op een volle accu. Met maar liefst 600 wattuur aan accucapaciteit laat de Aston MTX-600 u nooit in de steek. Logischerwijs kan het verschil in actieradius oplopen tot tientallen kilometers in vergelijk met accu’s van bijvoorbeeld 300 wattuur.

Naast het aantal watturen is het voltage (spanning van de accu) van invloed. Hoe hoger het voltage, hoe meer kracht de accu kan leveren. De Amslod Aston MTX-600 wordt standaard geleverd met een 43 volt accu. De meeste fabrikanten leveren accu’s van slechts 36 volt. Daarnaast biedt het 43-voltsysteem van Amslod een extra voordeel, namelijk een evenwichtige ontlading van de accucellen. Het 43-voltsysteem zorgt dus voor minder warmteontwikkeling, minder energieverspilling en zo voor een grotere actieradius.

Slimme sensoren

Een helder kleurendisplay

De Amslod Aston MTX-600 is uitgerust met een helder en gebruiksvriendelijk kleurendisplay. Met de controller op het stuur schakelt u gemakkelijk tussen de verschillende ondersteuningsniveau ’s. Op het kleurendisplay leest u alle benodigde informatie over uw fietsrit. Het display is zo scherp dat het duidelijk afleesbaar is, ook in direct zonlicht. En dimt bovendien automatisch bij schemer. De slimme sensoren van de Aston MTX-600 zorgen er daarnaast ook voor dat uw fietsverlichting bij schemer automatisch aan gaat. Wel zo veilig!

Amslod Dynamic Drive

De Amslod Dynamic Drive is de meest innovatieve en meest gebruikte functie. Het systeem van de Aston-MTX 600 houdt continu de energiebehoefte van de motor op peil. En past zich automatisch aan wanneer de omstandigheden veranderen, zoals harde tegenwind of een slecht wegdek. Amslod Dynamic Drive zorgt dus voor de perfecte rijeigenschappen in alle omstandigheden. Bovendien kunt u zelf eenvoudig schakelen tussen de energiezuinige ECO-modus en de krachtige SPORT-modus.

Blog-2-aston-detailBlog-mobiel-+-post

Veiligheid op nummer één

De Amslod Aston MTX-600 heeft een lage instap. Hierdoor stapt u eenvoudig op en af. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mannen voor een fiets met late instap. De middenstang is namelijk helemaal niet meer nodig! In de 19e eeuw had deze middenstang een belangrijke functie, het gaf het frame extra stijfheid. Dit is nu niet meer nodig, elektrische fietsen met een lage instap zijn net zo stevig. Ook geeft een lage instap u een mooie rechte zithouding. Precies wat u nodig heeft tijdens een fietstocht op de Amslod MTX-600!

Stijlvol design

De Amslod Aston MTX-600 heeft een hoog afwerkingsniveau. De lasnaden zijn allemaal perfect afgewerkt en het frame is gespoten in de stijlvolle witte kleur ‘stratus white’. De fraaie matzwarte accenten en de vrolijke gele accenten maken het een elektrische fiets met allure. Op Aston MTX-600 wilt u gezien worden!

Benieuwd naar de details van de Amslod Aston MTX-600? Bekijk en test deze stijlvolle e-bike in een Experience Center bij jouw in de buurt. Of vraag een gratis proefrit aan huis aan.