Gratis Amslod fietsroute: start het seizoen goed!
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
inzetheroblogroute1
maandag 3 april 2023 - Aniek

Gratis Amslod fietsroute: start het seizoen goed!

Ontdek deze leuke Amslod fietsroute tijdens

Het fietsseizoen is weer begonnen! We delen graag een mooie fietsroute met u om het seizoen af te trappen. Lees in dit blog alles over de route langs de Meppelse Grachten en Luilekkerland!

In het kort 

Afstand: circa 73 kilometer

Duur: ongeveer 3,5 uur 

Start: Reestweg , 7951 PX Staphorst

www.fietsnetwerk.nl/amslod-1

 

blogroute4

 

E-bikeroute door Meppel

De fietsroute vindt plaats in en om het Drentse Meppel: de plek waar het voor Amslod allemaal begonnen is. In 1915 besloot meneer Dolsma, een gediplomeerd fietsenbouwer uit Drenthe, een gemotoriseerde fiets te maken. Dit was een soort Solex. Meneer Dolsma had zijn naam omgedraaid, waarmee het fietsmerk Amslod geboren was. Een paar generaties later hebben nazaten van Dolsma gezorgd voor een revolutionaire comeback van dit indertijd al vooruitstrevende Nederlandse fietsmerk: Amslod!

blogroute3

Verloop e-bike route

Deze fietsroute begint in het centrum van Meppel en neemt u mee langs de pittoreske grachten van de stad, die zijn omgeven door charmante historische gebouwen en levendige restaurants en cafés. U passeert het historische treinstation van Meppel en het beroemde marktplein van de stad voordat u het platteland in gaat. Onderweg zie u prachtige uitzichten over het omliggende platteland en heeft u  genoeg mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van dit prachtige gebied.

Heeft u nog geen e-bike? Kijk eens op amslod.nl of bezoek een Experience Center in de buurt.

blogroute2

Even uitrusten

Terwijl u door het platteland fietst, kom u langs verschillende charmante steden en dorpen, waaronder Nijeveen en Kolderveen. Deze dorpen zijn de thuisbasis van enkele van de beste cafés en restaurants van de regio, waar u even kunt uitrusten. De route leidt u ook langs verschillende historische bezienswaardigheden en gebouwen, waaronder de ruïnes van een middeleeuws kasteel en een prachtige windmolen.

headerblogroute1

Genoeg te zien

Bekijk de route! Langs de route zijn veel bezienswaardigheden. Zo kunt u een aantal molens bekijken of zelfs bezoeken. De prachtige Drentse natuur is zichtbaar gedurende de hele route. Ontdek het landschap dat Drenthe te bieden heeft. Veel plezier!