Veilig op weg met uw Amslod e-bike: 5 tips voor extra veiligheid!
BLOG
HANDIGE TIPS, HET LAATSTE NIEUWS EN DE LEUKSTE VERHALEN
Blog13-Veilig-op-wegBlog-mobiel-+-post
maandag 10 augustus 2020 - Anne

Veilig op weg met uw Amslod e-bike: 5 tips voor extra veiligheid!

Als u regelmatig fietstochten maakt met uw Amslod e-bike, is het verstandig goed voorbereid op weg te gaan. Hoe onwaarschijnlijk ook, een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. In dit blog geven we een aantal handige tips!

1. Goed op slot

Zet uw fiets altijd op slot als u even van de fiets wegloopt of als u de fiets parkeert. Het aantal gestolen e-bikes in namelijk explosief gestegen. De toename in diefstal bedraagt bijna 40% in het afgelopen jaar. In 2019 zijn ruim 3800 e-bikes gestolen. Het is daarom belangrijk dat u het e-bikedieven zo moeilijk mogelijk maakt.

Amslod-fietsen hebben standaard een kwalitatief ringslot van AXA. Het mooie van dit slot is dat u er gemakkelijk een insteekkabel op kunt aansluiten. Hiermee maakt u de e-bike gemakkelijk ergens aan vast (lantaarnpaal, fietsenstalling etc.). Kies bijvoorbeeld voor de AXA insteekketting DPI of de AXA insteekketting RLC. Zo is uw e-bike nog beter beschermd tegen diefstal.

Blog-2-Aston-brug-afbeelding-1Blog-mobiel-+-post-20210517111014939

2. Extra bescherming met een goede fietsverzekering

Ondanks uw goede zorgen kan het voorkomen dat uw e-bike beschadigd raakt of gestolen wordt. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het is daarom verstandig om een goede e-bike fietsverzekering af te sluiten. Amslod werkt daarom samen met Kingpolis. De fietsverzekering van Kingpolis is al drie jaar  op rij uitgekozen als ‘Beste uit de Test’ door de Consumentenbond!

De fietsverzekering van Kingpolis keert altijd uit in natura. Dit betekent dat u, wanneer uw fiets is gestolen, een nieuwe e-bike kunt uitzoeken bij Amslod. Kingpolis hanteert hierbij geen afschrijving maar houdt zelfs rekening met een prijsstijging van de fiets van 4% gedurende de eerste drie jaar van de verzekering. Zo kunt u met een gerust hart fietsen, wetende dat uw e-bike goed verzekerd is!

3. Check uw verlichting & remmen

Belangrijk tijdens uw fietstocht is dat alles werkt zoals het zou moeten. Check voorafgaand aan uw fietstocht daarom even of uw banden voldoende zijn opgepompt (goed opgepompte banden kosten ook minder energie van de motor en accu!). De ideale bandenspanning is 4,5 bar. Controleer voorafgaand ook even of de verlichting van uw e-bike nog goed werkt en of uw remmen nog voldoende remmen. Zo weet u zeker dat u tijdens uw fietstocht niet voor verrassingen komt te staan.

Blog13-Veilig-op-wegHorizontaal

4. Neem water & uw mobiele telefoon mee

Het is altijd verstandig om voldoende water met u mee te nemen tijdens uw fietstocht. U kunt onverwacht langer wegblijven dan u denkt, dus dan is het wel zo prettig om een verfrissende slok water mee te nemen. Zeker in de warme zomermaanden is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Uw mobiele telefoon vergeet u waarschijnlijk niet, maar ook tijdens korte fietstochten is het altijd verstandig om uw mobiele telefoon mee te nemen zodat u altijd iemand kunt bereiken mocht dit nodig zijn.

5. Plan een servicebeurt

Om zeker te weten dat uw Amslod e-bike tiptop in orde is, is het verstandig om minimaal eens per jaar een servicebeurt in te plannen voor uw Amslod e-bike. Een van onze monteurs komt bij u thuis en loopt uw e-bike helemaal na. Zo checkt de monteur of uw remmen nog goed zijn afgesteld, of uw ketting nog soepel loopt en of alle moeren en bouten juist zijn aangedraaid. Zo gaat u veilig op weg!